You are currently viewing Sve što trebate znati o PVC stolariji

Sve što trebate znati o PVC stolariji

PVC stolarija je definitivno preuzela vodeće mjesto kada je u pitanju odabir stolarije. Većina ljudi se vraća na PVC stolariju zbog visoke izolacije, jednostavnosti ugradnje i veoma malo održavanja.

Bumerang d.o.o vam nudi veliki asortiman PVC stolarije po veoma pristupačnim cijenama vrhunske kvalitete.
Najprije ćemo se pozabaviti PVC stolarijom kao proizvodom, njenim karateristikama i prodenostima. A potom ćemo predstaviti našu ponudu PVC sistema u tekstu koji slijedi.

Prednosti PVC stolarije

PVC stolarija je veoma tražena na tržištu. Bilo da je riječ o prozorima, vratima, kliznim sistemima itd, PVC sistemi su veoma zastupljeni i traženi. Razloga je mnogo, a mi ćemo navesti i objasniti neke od njih.

PVC stolarija pruža odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju

Uz PVC stolariju neće vam smetati zvukovi koji dopiru vam vašeg stana ili kuće. Kada je u pitajnu toplotna izlacija, tu kvalitetu ćete primijetiti na vašem računu za struju ili plin, ovisno na što se grijete. PVC stolarija nudi najbolju toplotnu izolaciju u odnosu na ALU i drvenu stolariju.

PVC stolarija ne treba posebno održavanje

Ova vrsta stolarije i pored dugog vijeka trajanja ne treba nikakvo posebno održavanje, čak ni kada je u pitanju bijela boja. Održavat ćete je kao i bilo koji drugi komad maještaja. Što se tiče PVC prozora, sve što vam treba je vlažna krpa, voda i sapun ili deterdžent. Ne morate kupovati nikakve posebne proizvode.

Pruža sigurnost

Ukoliko vam je bitan ovaj segment, odnosu na drvo, PVC stolarija je mnogo čvršća, otpornija, a samim tim i sigurnija.

Dizajn i boje

PVC stolarija je uglavnom bijele boje. Međutim, činjenica je da je paleta boja za ovu vrstu stolarije skoro neograničena. Osim toga PVC stolariju možete ukopiti u bilo koji ambijent, te imate različite načine otvaranja bilo da je riječ o krilu, nagibu ili klizanju. To ovu vrstu stolarije čini veoma prilagodljivom za bilo koji prostor i namjenu.

PVC Prozori

PVC je danas najuspješniji materijal za konstrukciju prozora a udio na tržištu konstantno raste. Kod gradnje stanova udio je 60 %, a kod starogradnje se čak sedam od deset prozora sastoji od PVC-a.

KÖMMERLING nudi veliki broj prozorskih sistema, koji sa različitim veličinama okvira i krila, konstrukcijama prečki ispunjavaju sve želje. Unutrašnje prozorske daske, sigurnosne roletne i kapci za prozore, PVC-ploče za područje gradnje npr. ispune za vrata, fasadni sistemi i sistemi balkonskih i vrtnih ograda zaokružuju taj program.

Kompletnu ponudu prozora pogledajte OVDJE.

PVC Klizni sistemi

KÖMMERLING klizni sistemi su idealni za razne namjene. U ovom članku ćemo govoriti o tome šta su to klizni sistemi, i koje klizne sisteme u ponudi ima renomirani brend KÖMMERLING.

Klizni prozori i klizna vrata mogu se proizvoditi u dvo-, tro- ili četvorokomponentnom dizajnu. Klizni elementi su glatki, tihi i izdržljivi.

Sistemi roletni

Roletne reguliraju na pouzdan način intenzitet svjetlosti u prostorijama, štita od nepoželjnih pogleda, hladnoće, vručine, buke, vjetra, kiše, grada, sunca. Sa roletnama se štedi energija koja je potrebna za zagrijavanje i klimatizaciju prostorija tako da osim što štedite doprinosite i zaštiti okoliša.

Spuštanjem roletni se sprječava prodiranje sunčevih zraka i time se na prirodan način bez klima uređaja postiže ugodna klima u prostoriji. Osim toga roletne u ljetnom periodu štite i namještaj od intenzivnih sunčevih zraka. U noćnim satima sa spuštenim roletnama se znatno smanjuju gubici toplote na prozorima, kod roletni sa aluminijskim lamelama koje u sebi sadržavaju dodatnu poliuretansku izolaciju gubici se smanjuju i do 25%.

Bumerang d.o.o je firma koja se bavi proizvodnjom i montažom ALU i PVC stolarije. Ukoliko trebate više informacija kontaktirajte nas na broj telefona: +387 61 959 786

feal, koemmerling, profine, winkhaus
Partneri Bumerang d.o.o firme