Ograde

Staklene i ALU ograde

Trebate li ograde visokog kvaliteta i pouzdanosti?

Napretkom svjetskih tehnologija došlo je do inovacija u raznim poljima proizvodnje, pa tako i u proizvodnji ograda. Danas se ograde proizvode od raznih materijala. Ono u čemu se specijalizovala naša kompanija jeste proizvodnja i montaža staklenih i aluminijskih ograda.
Možemo sigurno reći da smo jedna od vodećih firmi u ovom polju.

Karakteristike staklenih ograda

  • Povećava vaš prostor – Staklena ograda čini da velika i mala dvorišta izgledaju veća, posebno ako koristite japansku tehniku ​​ugradnje izgleda izvan vašeg dvorišta u svoje dvorište, tako da oči ne mogu odrediti granicu.
  • Ne blokira pogled – Većina ljudi postavlja staklenu ogradu kako bi iskoristili slikovit pogled umjesto da ga blokiraju drvenom ogradom. Više pregleda obično je jednako višoj vrijednosti imovine.
  • Staklene ograde su izdržljive – Čak i na mjestima s ekstremnijim vremenskim prilikama, vlasnici kuća oduševljeni su izdržljivošću staklenih ograda. Staklo je napravljeno da traje doživotno, tako da ako se o njemu pravilno brinete, cijela ograda treba da se nosi jednako dobro.
alu ograde

Karakteristike ALU ograda

  • Klasičan izgled po nižoj cijeni – Aluminijske ograde izgledaju slično modelima od kovanog željeza i čelika. Međutim, budući da je aluminij lagan i zahtijeva manje specijalizirane proizvodnje, aluminijske ograde imaju djelić cijene ostalih ukrasnih metalnih ograda.
  • Nije podložan koroziji – Dok rizik od korozije metalne ograde ovisi o završnom materijalu koliko i o osnovnom materijalu, aluminijska ograda je jedna od najmanje ranjivih opcija. Za razliku od čelika, aluminijum ne hrđa.
  • Jednostavno održavanje – Aluminijske ograde su jedna od najjednostavnijih vrsta ograda za održavanje. Za razliku od drveta, koje se mora redovno lakirati i farbati, aluminijumu nikada nije potreban novi zaštitni sloj.

Elegant C50

Sistem Elegant C50

Sistem Elegant C50 predstavlja jedan od najzastupljenijih nasadnih elemenata koji se montiraju na gotov pod.

Sistem čine segmentni nosači dužine 150 i 300 mm. Nosač od 300 mm koristimo na spoju stakala, a nosače od 150 mm u rasponima od 200 mm do 275 mm. Svi nosači se nalaze na međusobnom maksimalnom rastojanju od maksimalno 275 mm.

Ukoliko sistem koristimo bez rukohvata, za staklenu ogradu visine do 900 mm, neophodno je koristiti staklo 8/1.52/8 mm, a za staklenu ogradu visine do 1100 mm, neophodno je  koristiti staklo 10/1.52/10.

ograde

H-Line 1020

Sistem H-Line 1020

H-Line ogradni sistemi predstavljaju rezultat praćenja trendova i arhitektonskih smjerova minimalizma, sa jasnim horizontalnim linijama. Temeljena je na principu vidljivo – nevidljivo.

Horizontalna dvorišna ograda »1020« predstavlja najnoviji ogradni sistem te je u potpunosti izrađena od aluminija. Idealna je za moderan dizajn vašeg prostora, s jasnim i pročišćenim linijama. Izgled ograde s obje je strane jednak, a polje je sklopljeno bez zavarivanja i vidljivog privijanja vijcima. Ispuna se sastoji od kvadratnog profila 100 x 20 mm montiranog pod uglom da bi se dobio efekat nevidljivo unutra – vidljivo vani. H-Line »1020« je trajna ALU ograda koja ne zahtijeva održavanje.

 

Naši projekti

Završeni projekti

Sistemi ostakljivanja

PVC i ALU stolarija