Staklene ograde

Staklene ograde

Želite ograditi Vaš balkon ili terasu, ali istovremeno i zadržati pogled i estetski izgled?

Za razliku od prošlosti, gdje su se ograde koristile kako bi se ljudi u potpunosti izolovali i zaštitili od ostatka svijeta, danas moderna arhitektura zahtijeva transparentnost i sigurnost.

Šta očekivati od staklenih ograda?

Staklene ograde su sve češće prisutne, kako u interijeru, tako i u eksterijeru. Razlog tomu je materijal koji se koristi, najbolje poznat po sposobnosti prilagođavanja bilo kojoj okolini, bojama i oblicima svojom prozirnošću.
Staklo svojom prozirnošću (ili različitim bojama) bez obzira što fizički ograničava prostor, vizualno stvara osjećaj otvorenosti i slobode. Svojim prisustvom ne dominira, vrši zadanu funkciju i čini prostor modernim. Kupcu se nudi širok izbor različitih stakala, sve prema osobnim preferencijama ili prostoriji.
Ni sigurnost same ograde nije upitna jer staklo procesom kaljenja i/ili laminiranja očvrsne, što ga čini neuporedivo jedinstvenim rješenjem za ograde.

Prednosti staklenih ograda

Prva stvar koja najviše dominira kod strukturalnih ograda jeste minimalistički pristup. Staklena ograda koja osim nosača u dnu, nema nikakvih drugih elemenata, čini ovu vrstu ograda najelegantnijim rješenjem za uređenje unutarnjih prostorija ili eksterijera. Vizualno se najbolje prilagođava svakoj okolini, nesmetano se uklapa u svaki stil i najviše se ističe svojom nenametljivom prirodom. U velikom broju slučajeva nije potrebno staklo ni bušiti. Strukturalne ograde mogu ponuditi više opcija poput rukohvata na gornjem dijelu stakla.

Stakla su kaljena ili laminirana, po potrebi mogu biti zatamnjena, matirana ili u različitim bojama. Strukturalne ograde se mogu primijeniti na većinu površina poput balkona, hodnika i stepeništa pa je ova opcija svakako popularna u modernom uređenju današnjice, a zasigurno će dominirati bez obzira na vremenski period.

Elegant C50

Sistem Elegant C50

Sistem Elegant C50 predstavlja jedan od najzastupljenijih nasadnih elemenata koji se montiraju na gotov pod.

Sistem čine segmentni nosači dužine 150 i 300 mm. Nosač od 300 mm koristimo na spoju stakala, a nosače od 150 mm u rasponima od 200 mm do 275 mm. Svi nosači se nalaze na međusobnom maksimalnom rastojanju od maksimalno 275 mm.

Ukoliko sistem koristimo bez rukohvata, za staklenu ogradu visine do 900 mm, neophodno je koristiti staklo 8/1.52/8 mm, a za staklenu ogradu visine do 1100 mm, neophodno je  koristiti staklo 10/1.52/10.

Naši projekti

Završeni projekti

Sistemi ostakljivanja

PVC i ALU stolarija