You are currently viewing Prednosti ugrađivanja staklenih ograda

Prednosti ugrađivanja staklenih ograda

Jedan od najnovijih trendova u modernom dizajnu dvorišta je staklena ograda bez okvira. Za vlasnike kuća, arhitekte i graditelje, staklena ograda nudi atraktivne prednosti kao jedinstvena sigurnosna barijera. Brzo raste u popularnosti kao moderna alternativa tradicionalnim ogradama od drveta, željeza, mreže i aluminija. Osim lijepe estetike, staklena ograda također ima mnogo praktičnih prednosti, kao i važne sigurnosne karakteristike kada se koristi kao barijera za bazen.

Omišljate se da ugradite staklenu ogradu? Uzmite u obzir ove prednosti

Čuvajte djecu staklenim ogradama

Staklena ograda spriječit će djecu mnogih opasnih scenarija kao što je pad sa balkona, terase ili čak može spriječiti da manja djeca padnu u bazen i rizikuju da se utope.

Poboljšajte vizuelnu privlačnost vašeg dvorišta

Elegantna i moderna, staklena ograda nudi sigurnost bez žrtvovanja stila. Njegova jednostavnost dizajna i luksuzan izgled izdvaja ga od ograde od drveta, željeza i aluminija. Atraktivan dodatak svakom bazenu, vrtu, palubi, vrtu ili terasi.

Održavajte jasne nesmetane poglede

Staklena ograda bez okvira izrađena je od ploča od kaljenog stakla koje se drže na mjestu pomoću stezaljki od nehrđajućeg čelika. Gotovo je nevidljiv, pruža jasan nesmetan pogled i nesmetan protok iz unutrašnjeg u vanjski prostor. Savršen izbor za bilo koju lokaciju na kojoj želite sigurnosne prednosti ograde bez blokiranja pogleda.

Povećajte vrijednost svoje imovine

Više od jednostavnog poboljšanja doma, staklena ograda je investicija koja dodaje vrijednost vašoj imovini. On pretvara bilo koju palubu, terasu ili terasu u elegantnu žarišnu točku koja izgleda kao da treba da pripada časopisu o životnom stilu. Za one koji žele kupiti i preokrenuti domove, staklena ograda bez okvira je jednostavna.

Povećajte vaš prostor

Staklena ograda stvara iluziju većeg prostora, čineći da vaše dvorište izgleda mnogo veće nego što jeste. To ga čini odličnom opcijom za kuće sa manjim dvorištima. Dizajneri i arhitekti mogu iskoristiti prednosti ovog elegantnog, svestranog i jedinstvenog sigurnosnog proizvoda.

Jednostavnost održavanja

Ovo vas može iznenaditi, ali staklena ograda je zapravo jedna od najlakših vrsta ograda za održavanje. Otporan na korozivna okruženja oko bazena, banja i okeana, neće rđati niti trunuti tokom vremena. Za čišćenje, jednostavno prebrišite sapunom svakih 8 sedmica. Nije potrebno farbanje, zamjena ili održavanje.

Izdržljivost i dizajn koji traje za čitav život

Bumerang d.o.o ograde su napravljene od najkvalitetnijih materijala. Za razliku od tradicionalnih drvenih, željeznih i mrežastih ograda, naše staklene ograde su napravljene da traju cijeli život.

Prilagođeni dizajn koji odgovara bilo kojem izgledu

Još jedna velika prednost staklenih ograda je njena svestranost u pogledu površine i dizajna. Paneli se mogu izrezati po narudžbi u gotovo bilo koju veličinu i oblik. Mogu pratiti bilo koji raspored, uključujući blage krivine i nagnute površine. Dolaze u različitim stilovima i završnim obradama koji odgovaraju vašem ličnom ukusu.

Lagane su za ugradnju

Staklenu ogradu nije teško instalirati, a većina vještih licenciranih izvođača to može učiniti. Ne zahtijeva visoko specijalizirane alate, osim onih koji su prikladni za površinu na kojoj se postavljaju obujmice (na primjer, bušilica za jezgro za beton ili pločice).

Ukoliko želite znati više o staklenim ogradama, savjetujemo da pročitate naš članak: Staklene ograde za uživanje u pogledu

Bumerang d.o.o je firma koja se bavi proizvodnjom i montažom ALU i PVC stolarije, kao i staklenih ograda. Ukoliko trebate više informacija kontaktirajte nas na broj telefona: +387 61 959 786

bumerang partneri