You are currently viewing Staklene ograde za uživanje u pogledu

Staklene ograde za uživanje u pogledu

Staklene ograde, pored toga što imaju brojne kvalitete i prednosti u odnosu na ostale vrste ograda, pružaju nešto što nijedna druga vrsta ograde ne može, a to je pogled. Naime, uz ovu vrstu ograde ćete ograditi vaš željeni prostor i u isto vrijeme zadržati pogled, bilo da je na vašu baštu ili nešto što Vama odgovara. Uživanje u pogledu je zagarantovano.

Staklene ograde će ispuniti vaša očekivanja

Staklene ograde su sve češće prisutne, kako u interijeru, tako i u eksterijeru. Razlog tomu je materijal koji se koristi, najbolje poznat po sposobnosti prilagođavanja bilo kojoj okolini, bojama i oblicima svojom prozirnošću.
Staklo svojom prozirnošću (ili različitim bojama) bez obzira što fizički ograničava prostor, vizualno stvara osjećaj otvorenosti i slobode. Svojim prisustvom ne dominira, vrši zadanu funkciju i čini prostor modernim. Kupcu se nudi širok izbor različitih stakala, sve prema osobnim preferencijama ili prostoriji.
Ni sigurnost same ograde nije upitna jer staklo procesom kaljenja i/ili laminiranja očvrsne, što ga čini neuporedivo jedinstvenim rješenjem za ograde.

Brojne prednosti staklenih ograda

Prva stvar koja najviše dominira kod strukturalnih ograda jeste minimalistički pristup. Staklena ograda koja osim nosača u dnu, nema nikakvih drugih elemenata, čini ovu vrstu ograda najelegantnijim rješenjem za uređenje unutarnjih prostorija ili eksterijera. Vizualno se najbolje prilagođava svakoj okolini, nesmetano se uklapa u svaki stil i najviše se ističe svojom nenametljivom prirodom. U velikom broju slučajeva nije potrebno staklo ni bušiti. Strukturalne ograde mogu ponuditi više opcija poput rukohvata na gornjem dijelu stakla.

Stakla su kaljena ili laminirana, po potrebi mogu biti zatamnjena, matirana ili u različitim bojama. Strukturalne ograde se mogu primijeniti na većinu površina poput balkona, hodnika i stepeništa pa je ova opcija svakako popularna u modernom uređenju današnjice, a zasigurno će dominirati bez obzira na vremenski period.

Sistem Elegant C50

Sistem Elegant C50 predstavlja jedan od najzastupljenijih nasadnih elemenata koji se montiraju na gotov pod.

Sistem čine segmentni nosači dužine 150 i 300 mm. Nosač od 300 mm koristimo na spoju stakala, a nosače od 150 mm u rasponima od 200 mm do 275 mm. Svi nosači se nalaze na međusobnom maksimalnom rastojanju od maksimalno 275 mm.

Ukoliko sistem koristimo bez rukohvata, za staklenu ogradu visine do 900 mm, neophodno je koristiti staklo 8/1.52/8 mm, a za staklenu ogradu visine do 1100 mm, neophodno je  koristiti staklo 10/1.52/10.

Pogledajte cijelu ponudu staklenih ograda:

Bumerang d.o.o je firma koja se bavi proizvodnjom i montažom ALU i PVC stolarije, kao i staklenih ograda. Ukoliko trebate više informacija kontaktirajte nas na broj telefona: +387 61 959 786

bumerang partneri