PremiDoor 88 AluClip

PVC klizna vrata sa profilisanim aluminijumskim oblogama kombinuju prednosti oba materijala u jednom elementu. Sa vanjske strane, aluminijumska obloga nudi gotovo neograničene mogućnosti boja, dok iznutra PVC garantuje minimalno održavanje, stabilnost dimenzija i funkcionalnu pouzdanost.

PremiDoor 88 su potpuno redizajnirana podizna i klizna vrata. Uz maksimalnu pogodnost otvaranja i zatvaranja, odlične izolacijske vrijednosti i arhitektonski elegantan izgled. Zaštita od kiše, vjetra i buke – PremiDoor 88 i ovdje impresionira svojim izvanrednim svojstvima. PremiDoor 88 ima novu tehnologiju zaptivanja u kojoj tri nivoa zaptivanja idealno rade kao jedna jedinica.

Kako biste bolje razumjeli razliku između PVC i ALU ulaznih vrata, uključujući PremiDoor 88, preporučujemo da pročitate naš članak:

PVC ili ALU ulazna vrata – šta odabrati?

Opis

PremiDoor 88 AluClip

Trend u arhitekturi se nastavlja: želja za većim, nepodijeljenim staklenim površinama i većom otvorenošću, dok se u isto vrijeme moraju ispuniti stroži zahtjevi za uštedom energije. Kako bi ispunili oba zahtjeva, PremiDoor 88 je izrađen od profila dubine 88 mm. Ovaj sistem karakteriše dubok profil, velika stabilnost i odlična izolaciona vrednost kao i mogućnost zastakljivanja do 56 mm, što je omogućilo ugradnju funkcionalnog stakla.

Sistem je primjer i sa ekološke tačke gledišta: Brend KOMMERLING je prvi veliki proizvođač profila na svijetu koji koristi samo PVC bez olova sa „zelenim“ stabilizatorima na bazi kalcija i cinka u plastici prozora uz recikliranje materijal. Ovo korisniku KOMMERLING proizvoda daje sigurnost da se ponaša na ekološki prihvatljiv način.

PremiDoor 88 AluClip ima sledeće tehničke podatke:

Visoka stabilnost profila za visoke portale do 2,90 m.
Prvoklasni koeficijent prolaza toplote Uf – srednja vrednost = 1,4 W/(m²K).
Prijelaz bez barijera iznutra prema van – visokoizolirajući WPC prag.
Sigurna funkcija, laka upotreba, lako otvaranje i zatvaranje.
Tri nove brtve za optimalnu zaštitu od padavina, vjetra i visoke zvučne izolacije.
Aluminijski izgled izvana, čisto bijeli profil iznutra.
Gotovo neograničen raspon boja za aluminijske obloge zasnovane na tehnikama završne obrade kao što su eloksiranje i plastificiranje.
Pažljivo rukovanje aluminijumom.
Jednostavan za njegu, izdržljiv i robustan.
Svi PVC profili se uvek izrađuju od materijala sa bezolovnim stabilizatorima na bazi kalcijuma i cinka.

Drugi servisi i alati

Vaša preuzimanja

Boje i dizajan