You are currently viewing Was sind die Vorteile der KÖMMERLING-Fenster

Was sind die Vorteile der KÖMMERLING-Fenster

KÖMMERLING PVC stolarija važi za jednu od najboljih i najkvalitetnijih na svijetu već desetljećima. Koji je razlog tome, te koje su prednosti KÖMMERLING stolarije saznat ćete u tekstu koji slijedi.

KÖMMERLING, proizvođač prozorskih sistema, uživa izvanrednu reputaciju zbog svojih visokokvalitetnih proizvoda i naprednih tehnologija. U prvim godinama svoje duge istorije, kompanija KÖMMERLING proizvodila je ljepila i sintetičku gumu. 1957. 1957. godine započelo je sa proizvodnjom roleta, a 1967. godine sa proizvodnjom visokokvalitetnih PVC prozorskih sistema.

Više o historijskom razvoju KÖMMERLING stolarije saznajte OVDJE.

Dizajn i boja

U današnje vrijeme funkcionalnost i estetski izgled, glavne su značajke koje se cijene. Kada je u pitanju KÖMMERLING stolarija ona nudi veoma bogate palete boja i dekotra, ali uz to i elegantne aliminijske obloge.

Dakle, šta god izabrali dobit ćete maksimalnu otpornost na vremenske uslove kao i mehanička oštećenja (poput ogrebotina) i nevjerovatnu lahkoću održavanja.

Koje su prednosti KÖMMERLING stolarije?

Odlična zvučna i toplotna izolacija

Dobra toplotna izolacija je ključna u periodu kada enegrija globalno postaje sve skuplja i skuplja. Stoga je dobra i kvalitetna stolarija jedan od presudnih činbenika pri uštedi energije. Primjera radi, gubitak toplote zbog nekvalitetne stolarije može ići i do brojke od 40%. Dakle, najbolji pokazatelj ekfikasnosti i kvalitete vaše stolarije bit će vaš račun za grijanje (bilo da je to struja, plin itd.).

Osim toplotne izolacije jednako je važna i dobra zvučna izolacija. U današnje vrijeme (naročito ukoliko živite u urbanim sredinama ili blizu industrijskih zona) usljed gustog saobraćaja, željeznica, gradske buke i industrije svijet oko nas postaje sve bučniji. To naravno utiče na naše raspoloženje, koncentraciju i kvalitetu života. Iz tog razloga, dobra zvučna izolacija je itekako potrebna u našem životnom prostoru.

KÖMMERLING stolarija jedna je od najboljih na svijetu kada je u pitanju zvučna izolacija, koja je u samom vrhu prioriteta prilikom izrade. Stolariju krase visoki zvučno-izolacijski faktori koji se postižnu kroz vrhunsku izradu i profesionalnu ugradnju.

Koje su prednosti KÖMMERLING stolarije?

Održivost i društvena odgovornost

KÖMMERLING kroz svoje višedecenijsko djelovanje nastoji da proizvodi proizvode koji štede energiju, koji postižu energetsku efikasnost, te učestvuju u inteligentnom reciklažnom konceptu korištenjem bezolovne tehnologije u svim proizvodnim procesima!

Temeljna ideja održivosti je da buduće generacije imaju iste pogodnosti i životne perspektive kao i mi u današnje vrijeme. Taj cilj se postiže samo ako održavamo osjetljivu ravnotežu između zaštite okoliša, ekonomije i socijalnih dostignuća. Doprinos KÖMMERLING-a u ovim nastojanjima ogleda se u energetski efikasnim proizvodima koji štede energiju, korištenju bezolovne tehnologije u svim procesima proizvodnje te reciklažnom inteligentnom konceptu.  

KÖMMERLING je pokrenuo kampanju orijentiranu ka dva najvažnija principa na ovom području u današnje vrijeme: održivost i korporativna društvena odgovornost. KÖMMERLING je već dugo i jako dobro pozicioniran po pitanjima ekologije i ekonomičnosti.

proCoverTec tehnologija

Riječ je po posebnoj vrsti tehnologije koja kombinira funkcionalnost i estetiku. Svilenkasto-mat izgled prozorskim profilima daje elegantan izgled i blago struktuiran ugodan osjećaj. Posebno razvijena tekuća plastika optimalno štiti PVC profile od vremenskih nepogoda i prljavštine. Inteligentni premaz je iznimno gust i homogen, tako da ne dopušta prijanjanje česticama prljavštine. 

Za čišćenje su obično dovoljni voda i spužvica. Ovu jedinstvena površina dolazi u 26 bezvremenskih, prepoznatljivih boja – u skladu s izgledom i svojstvima vaše kuće.

proCoverTec tehnologija

proStratoTec tehnologija

ProStratoTec profili ojačani staklenim vlaknima odlikuju se posebno visokom dimenzijskom stabilnošću i krutošću. Zbog toga se za većinu prozorskih elemenata može izostaviti čelična armatura – čak i kod elemenata u boji. Korištenjem inovativnog procesa tri ekstruzije, u profil se istovremeno uvode netaknuti PVC materijal, reciklirani materijal i plastika ojačana staklenim vlaknima Ultradur®. 

Bez čelične armature, vrijednost toplinske izolacije prozora se značajno povećava. Osjetno je smanjena i težina krila, što se posebno isplati kod većih prozorskih elemenata u proizvodnji, transportu i montaži. Materijal se lako može reciklirati. Obrada je moguća na bilo kojoj proizvodnoj liniji bez posebne naknadne ugradnje.

Posjetite našu web stranicu gdje možete pronaći sve relevantne informacije o našim proizvodima, ponudi i uslugama. Za sve kontakt informacije kliknite na KONTAKT.