You are currently viewing Zašto su nova ulazna vrata dobra investicija?

Zašto su nova ulazna vrata dobra investicija?

Kada gradite ili renovirate dom, projekti se mogu brzo zbrajati. Važno je znati da će svaka investicija vrijediti vašeg vremena i novca u godinama koje dolaze. Zamjena vrata može poboljšati privlačnost, vrijednost, sigurnost i energetsku efikasnost vašeg doma. Pregledajte svoj ulaz u potrazi za uobičajenim znakovima oštećenja danas i nastavite čitati kako biste saznali kako izmjeriti zamjenu i na šta treba paziti kada birate nova vrata.

Želite li znati zašto su nova ulazna vrata dobra investicija?

Povećajte privlačnost vašeg objekta

Kada planirate renoviranje ili izgradnju novog doma, korisno je razmotriti povrat ulaganja. PU se odnosi na vrijednost kuće koja se dodaje u odnosu na cijenu svakog poboljšanja. Završetak projekata sa visokim PU pomoći će vam da vratite što je više moguće ulaganja kada prodate. Prema jednom poznatom magazinu, ulaganje u nova ulazna vrata ima prosječan PU od 74,9%. Svake godine mediji izvještavaju o PU uobičajenih projekata remodeliranja. Ulazna vrata su godinama na vrhu liste.

Kao važna žarišna tačka za posjetitelje, susjede i potencijalne kupce kuće, vaša ulazna vrata su ključni dio privlačnosti i percipirane vrijednosti vašeg doma. Osim povrata ulaganja i privlačnosti, ulaganje u kvalitetna ulazna vrata pružit će zaštitu i energetsku efikasnost. Nova ulazna vrata jedna su od najpristupačnijih i najvažnijih investicija u vaš dom jer će vašoj porodici pružiti vrijednost godinama koje dolaze.

Investirajte u sigurnost vašeg doma

Budući da su ulazna vrata jedna od najčešćih ulaznih tačaka za uljeze, važno je da budu sigurna. U mnogim domovima ulazna vrata su slaba tačka. Ako se ova vanjska vrata zanemare i ne održavaju godinama, vaša ulazna vrata će vjerovatno doživjeti habanje. Iskrivljenje je uobičajena mana koja može uzrokovati da klip ne nalegne ispravno. Bez potpune zaštite zasuna, vaša vrata se mogu lako otvoriti bez mnogo napora.

Kada da zamijenite vaša ulazna vrata?

Mnogi vlasnici kuća su naslijedili ulazna vrata kada su kupili svoj dom, a ona mogu, ali ne moraju odražavati njihov lični stil. Kako vrijeme prolazi, vlasnik kuće može uzeti vrata zdravo za gotovo umjesto da ih redovno procjenjuje radi održavanja ili popravke.

Postoje neki jasni znakovi kada je vrijeme za ulaganje u nova ulazna vrata:

 • Svetlost proviruje
  Ima li svjetlosti koja ulazi oko perimetra vaših vrata, ili čak ulazi kroz pukotine na vratima? Ako svjetlost sija, i druge stvari mogu ući u vašu kuću. To obično može uključivati ​​vodu, vjetar, prljavštinu, insekte i glodare.
 • Vrući ili hladni vazduh ulazi
  Ako ne vidite svjetlo da ulazi, ali osjećate promaju, možda postoji rupa oko okvira vaših vrata ili oštećena vremenska traka. Zaštitne trake treba redovno mijenjati kako bi se osiguralo dobro zaptivanje. Međutim, ako svake godine osjećate propuh, vjerovatno je krajnje vrijeme da zamijenite ulazna vrata.
 • Teška udubljenja
  Na dobro korišćenim vratima, habanje je normalno. Međutim, neke vrste oštećenja nadilaze estetiku. Velika udubljenja mogu ukazivati ​​na narušen integritet strukture, posebno blizu perimetra vrata.
 • Teško se otvara ili zatvara
  Ako se često mučite da otvorite ili zatvorite ulazna vrata, to ukazuje da su se vaša vrata proširila, skupila ili čak iskrivila. Iako se vaša vrata više ne uklapaju pravilno u dovratnik, brtva je ugrožena i propušta zrak, vodu, insekte i druge zagađivače u vaš dom.
 • Zaključavanje ne radi ispravno
  Ako se vaša vrata ne zaključavaju kako treba, to je očigledan sigurnosni problem. Održavajte svoju bravu odmah ako je moguće. Ako trebate zamijeniti cijeli sistem zaključavanja kako biste riješili problem, razmotrite ovu priliku da u potpunosti ugradite nova sigurnija vrata.
 • Vanjska hrđa
  Rđa znači da je vlaga ušla u okvir vaših vrata i vjerovatno uzrokuje trulež. Mnoga čelična vrata nisu u potpunosti pocinčana i zahrđat će iznutra prema van, čineći ih izuzetno nezdravim i lakim za ulazak.
 • Truljenje, ljuštenje ili omekšalo drvo
  Ako vidite truljenje ili ljuštenje blizu dna dovratnika (kućište oko vrata), to je znak truljenja koji će se morati zamijeniti. Također možete primijetiti da drvo postaje mekano na dodir. Ovo je još jedan znak truleži koji će zahtijevati zamjenu vrata i dovratnika.
 • Cepanje i ljuštenje
  Ako se ne održavaju, drvena i konstruirana drvena vrata mogu postati napuknuta, iskrivljena i istrošena. To uzrokuje trulež i privlači termite i druge insekte koji uništavaju drvo.
 • Povećani računi za energiju
  Na kraju, ali ne i najmanje važno, razmislite o ulaganju u nova vrata ako sumnjate da vaša trenutna vrata možda propuštaju zrak i ugrožavaju energetsku efikasnost vašeg doma. Curenje primorava vaš HVAC sistem da radi napornije kako bi održao temperaturu, a starim ulaznim vratima nedostaju inovacije u pogledu energetskih performansi koje predstavljaju velike uštede novca tokom vrućih ljeta i hladnih zima.

Gdje kupiti nova vrata?

Napravite najbolju investiciju za svoj dom! Bumerang d.o.o radi s mrežom provjerenih proizvođača kako bi osigurali da svaki vlasnik kuće dobije profesionalno opremljena, prilagođena i instalirana ulazna vrata. Naši timovi vještih montera u najbržem roku ugrađuju vrata!

Kontaktirajte nas ukoliko želite nova ulazna vrata!