You are currently viewing 4 načina na koji novi prozori mogu poboljšati vrijednost vašeg doma

4 načina na koji novi prozori mogu poboljšati vrijednost vašeg doma

Znate da nadogradnje doma općenito mogu povećati ukupnu vrijednost vaše kuće, ali nove instalacije prozora imaju svoju listu prednosti. Od sigurnosti do energetske efikasnosti, novi prozori mogu učiniti vaš dom vrijednijim nego ikad, a istovremeno pružaju odlične kvalitete u kojima možete uživati ​​dok ne odlučite prodati ili refinansirati. Otkrijte 4 načina na koji novi prozori mogu poboljšati vrijednost vašeg doma.

Sigurnost

Nove prozore sa bravama je teško provaliti. Također možete dodati druge sigurnosne mjere vašim novim prozorima, kao što je film koji pojačava uobičajene prozore (prozori podruma i spavaće sobe, na primjer), čineći ih težim za razbijanje. Za dječje sobe možete postaviti prozore na kojima su postavljeni trajni sigurnosni paravani, što otežava ulazak uljeza i izlazak djece.

Kada odaberete sigurnosne opcije za ugradnju novog prozora, povećavate vrijednost svog doma snižavanjem potencijalnih troškova premije osiguranja za vašu kuću. Također ćete imati koristi od dodatnog mira kada znate da je vaš dom snažnije zaštićen. Potencijalne kupce kuća također će privući sigurnosne karakteristike, koje vam mogu omogućiti da tražite višu prodajnu cijenu od drugih domova bez sigurnosnih prozora.

Energetska efikasnost

Procjenjuje se da prozori gube više topline zimi i propuštaju više topline tokom ljeta nego bilo koji drugi dio kuće. Budući da do 20% vašeg doma zauzima prostor na prozorima, to dovodi do velikog gubitka energije. Ugradnja novih prozora s dvostrukim ili trostrukim staklima ili ugradnja unutrašnjih ili vanjskih protuprozora može pomoći u dramatičnom smanjenju gubitka energije. Ovo vam omogućava da uštedite novac, a istovremeno dodajete vrijednost vašem domu zbog njegovih energetski efikasnih kvaliteta.

Veća procjena

Kada dobijete procjenu vašeg doma kako biste otkrili njegovu trenutnu vrijednost kako biste ga mogli navesti ili refinansirati, iznenadili biste se mnogim stvarima koje mogu uzrokovati pad vrijednosti. Vaši prozori su ključne komponente u procjeni vašeg doma, a pragovi, stakla, pa čak i dizajn vaših prozora mogu utjecati na krajnje rezultate. Nabavka novih prozora daje vam veću ukupnu stopu procjene.

Ne samo da novi prozori vašem domu daju veću vrijednost u procjeni, već pomažu da se vaš dom bolje “pokaže” kada pokušavate da ga prodate. Kupci često traže nedostatke u kući kako bi se mogli cjenkati s traženom cijenom, a prozori su uobičajena meta. Možete zadržati svoju traženu cijenu visokom tako što ćete moći pokazati prekrasne nove prozore modernog dizajna. Razgovarajte sa svojim stručnjakom za ugradnju prozora o različitim stilovima prozora koje možete postaviti u svoj dom na osnovu vašeg budžeta i stila doma koji imate.

Veći povratak na investiciju

Neke nadogradnje doma su korisne onoliko koliko ih koristite, kao što su grandiozni kućni uredi ili dodavanje sunčane sobe. Drugi, poput novih prozora, ne samo da vam nude vrijednost u realnom vremenu, već vam daju i veći povrat vaše investicije. Očekujte da ćete tokom godina dobiti do 70% povrata ulaganja u nove prozore.

Nabavka novih prozora je mnogo više od jednostavnog uljepšavanja vašeg doma i modernijeg izgleda. Možete dodati vrijednost svojoj kući na mnogo načina, samo izvođenjem ove jednostavne instalacije. Sa Bumerang d.o.o možete ostvariti svoje snove o zadivljujućim novim prozorima bez obzira na vaš budžet. Obratite se našoj kompaniji za nove prozore i vrata koja će vašem domu dati moderan izgled kakav želite.

Kontaktirajte nas!