You are currently viewing KÖMMERLING klizni sistemi

KÖMMERLING klizni sistemi

KÖMMERLING klizni sistemi su idealni za razne namjene. U ovom članku ćemo govoriti o tome šta su to klizni sistemi, i koje klizne sisteme u ponudi ima renomirani brend KÖMMERLING.

Klizni prozori i klizna vrata mogu se proizvoditi u dvo-, tro- ili četvorokomponentnom dizajnu. Klizni elementi su glatki, tihi i izdržljivi.

Razlikujemo dva različita klizna sistema:

 • PremiSlide 76 (Standard, AluClip)
 • PremiLine (Standard)

PremiLine (Standard) klizna vrata / prozori

Klizna vrata su važan element koji oblikuje stil za vašu kuću i dom. PremiLine profili daju kliznim vratima privlačan, prepoznatljiv izgled – zahvaljujući dvostruko zakošenim profilima krila. Čelična ojačanja i središnji dio ojačan aluminijem pružaju uvjerljiva statička svojstva, također za velikodušno dimenzioniranje kliznih elemenata. Dostupan je niz krila okvira za različite uslove ugradnje. Tako možete uživati ​​u maksimalnoj slobodi pri dimenzioniranju visine i širine vaših vrata.

Udobnost po mjeri.

Osim veličine i oblika, ključnu ulogu imaju posebno shema boja i elegancija materijala. PremiLine vam pruža sav dizajnerski potencijal koji vam je potreban za optimalnu realizaciju vaših arhitektonskih ideja. Asortiman se proteže od klasične bijele do laminata u drvetu i jednobojnim bojama. Istražite raspon fleksibilnih kombinacija i pronaći ćete pravu shemu boja za svoj dom!

Ovaj sistem predstavlja primjer i sa ekološke tačke gledišta – brend KÖMMERLING je bio prvi ključni proizvođač u svijetu koji je proizvodio profile ne samo sa prebrusima u devičanskom PVC-U prozoru, već i isključivo od bezolovnog PVC-a sa „zelenim“ stabilizatorima na bazi na kalcijum i cink. Ovo garantuje da oni koji koriste KÖMMERLING proizvode takođe rade na zaštiti životne sredine.

Karakteristike PremiLine (Standard) kliznih sistema

 • Klizni elementi su izuzetno tihi i uglađeni.
 • Izuzetno dugotrajan zahvaljujući minimalnom trošenju.
 • Profili i okviri pružaju visok nivo sigurnosti.
 • Mogu se realizovati i veće prozorske površine i klizni elementi.
 • Središnji dio ojačan aluminijumom sa prolazom.
 • Prepoznatljiv dizajn sa brtvama u crnoj ili svijetlosivoj boji.
 • Dostupan u najrazličitijim varijantama ugradnje i boja.
 • Svi PVC-U profili se proizvode sa stabilizatorima bez olova na bazi kalcijuma i cinka.

PremiSlide 76 (Standard) klizni sistemi

KÖMMERLING PremiSlide 76 nudi veću raznolikost dizajna – posebno kao sistem prozora čija klizna funkcija predstavlja zanimljivu alternativu varijantama nagibno/okrenuti. Kada trči po svojoj stazi, umjesto da skreće prema unutra, krilo ostaje čvrsto i sigurno, a ipak nudi puno prostora za moderne dizajnerske koncepte i individualnu udobnost u zatvorenom prostoru. Ovaj klizni sistem je idealan za klizne prozore, klizna vrata i bočna ulazna vrata, otvarajući potpuno novi svijet mogućnosti.

PremiSlide 76 pokazuje odlična inženjerska svojstva, npr. Ukupna ugradbena dubina 158 mm, dubina ugradnje kliznog krila 76 mm, petokomorna struktura njegovih PVC-U profila, sistem perifernog zaptivanja i mogućnost trostrukog zastakljivanja ili ultra modernog funkcionalnog zastakljivanja debljine do 50 mm. Što se tiče toplotne izolacije, PremiSlide 76 ostavlja trajni utisak. Sa maksimalnom vrijednošću Uf od 1,4 W/(m²K) kao standardom i maksimalnom vrijednošću Uw od 0,70 W/(m²K), ovaj klizni sistem postiže najbolju vrijednost uštede energije u svojoj klasi proizvoda. Vitke linije profila pružaju optimalan prostor za najveći mogući prolaz svjetlosti, a time i veći dobitak sunčeve energije. Rezultat je dodatno smanjenje troškova grijanja.

Kočije se lagano kreću u stranu, preuzimajući pokrete kliznih krila za optimalno kretanje. Štaviše, KÖMMERLING PremiSlide 76 promoviše efikasnu ventilaciju otvora, ali bez kompromisa u pogledu pouzdanosti kliznih krila.

Pored klasične bijele, sistem dolazi sa laminatima u boji – koji nude drvene, jednobojne i metalik boje – koji se nanose spolja (iznutra bijela) ili obje strane.

Naš princip zelene linije: ta dodatna održivost u obliku energetski efikasnih prozorskih sistema, stabilizatora bez olova u početnom materijalu i inteligentnih koncepata ponovnog brušenja.

Karakteristike PremiSlide 76 (Standard) kliznih sistema

 • PremiSlide je nova vrsta inovativnog kliznog sistema sa dubinom ugradnje 158 mm.
 • Zasnovan na KÖMMERLING 76 dvostrukom sistemu zaptivanja.
 • Idealan kao klizni prozor, klizna vrata ili bočna ulazna vrata.
 • Maksimalni koeficijent prolaza toplote Uf 1,4 W(m²K) kao standard.
 • Trostruko staklo sa maksimalnom debljinom stakla od 50 mm.
 • Pouzdan ECO SLIDE hardverski sistem Siegenia.
 • Intuitivan rad sa automatskim odzivom s funkcijom ventilacije zazora.
 • Lako, praktično rukovanje.
 • Mogućnosti dizajna u boji u klasičnom PVC bijelom i laminiranom u drvenim, jednobojnim i metalik bojama.
 • Svi PVC-U profili se proizvode sa stabilizatorima bez olova na bazi kalcijuma i cinka.

PremiSlide 76 (AluClip) klizni sistemi

KÖMMERLING PremiSlide 76 AluClip nudi veću raznolikost dizajna – bilo kao prozorski sistem čija klizna funkcija predstavlja zanimljivu alternativu varijantama nagiba/okretanja ili za individualne dizajne boja. Klizno krilo se može otvoriti vodoravno umjesto u prostoriju, a opet je čvrsto i pouzdano. Tako se nudi više prostora za moderne dizajnerske koncepte i individualnu udobnost u zatvorenom prostoru. Ovaj klizni sistem je idealan za klizne prozore, klizna vrata i bočna ulazna vrata, otvarajući potpuno novi svijet mogućnosti.

Ova varijanta AluClip-a, opremljena aluminijumskom oblogom na kopče, kombinuje prednosti oba materijala u jednom strukturnom elementu. Sa vanjske strane, aluminijumska obloga nudi gotovo neograničene mogućnosti u dizajnu boja, dok iznutra PVC-U profili osiguravaju nisko održavanje, visoku dimenzijsku stabilnost i pouzdanu funkcionalnost.

PremiSlide 76 AluClip pokazuje odlična inženjerska svojstva. Petokomorna struktura PVC-U kliznih krila sa sistemom perifernog zaptivanja i uređajem za trostruko ili ultra moderno funkcionalno zastakljivanje debljine do 50 mm. Dubina izrade kliznih krila je 78 mm, ukupna ugradbena dubina 163,5 mm. U pogledu toplotne izolacije, PremiSlide 76 AluClip takođe ostavlja utisak. Sa maksimalnom Uf vrijednošću od 1,4 W/(m²K) i maksimalnom vrijednošću Uw od 0,70 W/(m²K), ovaj klizni sistem postiže najbolju vrijednost uštede energije u svojoj klasi proizvoda. Vitke linije profila pružaju optimalan prostor za najveći mogući prolaz svjetlosti, a time i veći dobitak sunčeve energije. Rezultat je dodatno smanjenje troškova grijanja.

Kočije se lagano kreću u stranu, preuzimajući pokrete kliznih krila za optimalno kretanje. Štaviše, KÖMMERLING PremiSlide 76 AluClip promoviše efikasnu ventilaciju otvora, ali bez kompromisa u pogledu pouzdanosti kliznih krila.

Naš princip zelene linije: ta dodatna održivost u obliku energetski efikasnih prozorskih sistema, stabilizatora bez olova u početnom materijalu i inteligentnih koncepata ponovnog brušenja.

Karakteristike PremiSlide 76 (AluClip) kliznih sistema

 • PremiSlide 76 AluClip je nova vrsta inovativnog kliznog sistema sa dubinom konstrukcije od 163,5 mm.
 • Zasnovan na KÖMMERLING 76 AluClip sistemu dvostrukih zaptivki.
 • Idealan kao klizni prozor, klizna vrata ili bočna ulazna vrata.
 • Maksimalni koeficijent prolaza toplote Uf 1,4 W(m²K).
 • Trostruko staklo sa maksimalnom debljinom stakla od 50 mm.
 • Pouzdan ECO SLIDE hardverski sistem Siegenia.
 • Intuitivan rad sa automatskim odzivom s funkcijom ventilacije zazora.
 • Lako, praktično rukovanje.
 • Gotovo neograničen izbor boja aluminijske obloge zahvaljujući tehnikama završne obrade kao što su eloksiranje i prašak.
 • Svi PVC-U profili se proizvode sa stabilizatorima bez olova na bazi kalcijuma i cinka.

Pripremili smo vam galeriju slika koje nam je omogućio naš partner KÖMMERLING.

Bumerang d.o.o je firma koja se bavi proizvodnjom i montažom ALU i PVC stolarije. Ukoliko trebate više informacija kontaktirajte nas na broj telefona: +387 61 959 786

bumerang partneri
Partneri Bumerang d.o.o