You are currently viewing Šta su podizno klizni sistemi?

Šta su podizno klizni sistemi?

Podno klizmi sistemi su idealna i moderno uređena vrata i prozori koji se uz minimalan napor u samo nekoliko koraka mogu otvoriti i zatvoriti. Kada je u pitanju podizno-klizmi sistem u varijanti prozora, to vam daje dodatnu felksibilnost prilikom uređenja životnog prostora.

Naime, kada u domu ima manje slobodnog prostora, obično se pribjegava ideji da se prostor oslobodi od stvari kako bi se balkonski prozori ili vrata mogli otvoriti normalno. Međutim, uz podizno-klizne sisteme možete svoju ugaonu, ormare i druge važne stvari postaviti kako želite bez problema.

Više mjesta u vašem domu!

Kada se radi o gradnji novog doma. Ili kod renoviranja već postojećeg objekta, veoma je važno stvoriti više slobodnog prostora koji bi se mogao iskoristiti za nove ideje. Podizno-klizni sistemi omogućit će vam da uštedite prostor. Te da od svog doma napravite atraktivno mjesto koje će povezivati i vanjski dio vašeg ostakljenog balkona. Bez dosadnog klasičnog otvaranja balkonskih vrata.

S nevjerovatnom lakoćom moći ćete urediti svoj enterijer ne razmišljajući da li će vam zasmetati ivica ugaone ili kauča, kreveta ili komode.

Predivan i moderan izgled!

Podizno-klizni sistem je ujedno i dizajnersko rješenje koje će donijeti jedinstven i moderan izgled vašem domu. Da li želite preurediti balkonska vrata i prozore, prozore samo u dnevnoj ili spavaćoj sobi ili želite potpuno renovirati vaš dom ovim sistemom, jedno je sigurno. Kada se odlučite za ovaj sistem, u svoj dom ćete unijeti moderan izgled koji će oduševljavati.

Uživajte u lakoći čišćenja i rukovanja

Podizno-klizni sistemi omogućit će vama i vašoj porodici veoma lako i praktično rukovanje kliznim prozorima i vratima. Otvaranje i zatvaranje vrata nikada nije bilo lakše! A kada je u pitanju čišćenje, također ćete na veoma efikasan način moći očistiti staklo i okvire kao što biste to činili i sa vratima i prozorima klasičnog dizajna.

Miran dom i visoka nepropusnost

Kod podizno-kliznih sistema se koriste visokokvalitetna stakla koja posjeduju idealan omjer zvučne i toplotne izolacije, što dodatno povećava energetsku efikasnost. Također ovaj sistem uspješno zadržava buku van vašeg doma i osigurava vam tišinu i neophodan mir.

Ovaj inovativni mehanizam će vaš dom zaštititi od olujnih kiša i svih drugih vremenskih neprilika.

Toplotna izolacija na nivou

Kada su u pitanju klasični dizajni prozora i vrata, njihova najslabija karika je svakako izolacija, tehnički gledano. Zbog tog nedostatka domovi tokom godine imaju jako mnogo gubitaka na energiju za grijanje i hlađenje doma.

Uz podizno-klizne sisteme dobit ćete i idealnu toplotnu izolaciju koja će gubitke vaše energije svesti na minimun tokom svih godišnjih doba.

Podizno-klizni sistemi pružaju mnogo svjetla i fleksibilnosti kod uređenja prostora a uz to su i veoma moderan i elegantan detalj vašeg doma.

Stoga, uz podizno-klizne sisteme uživajte u fleksibilnosti i izbjegnite skučenost vaših prostorija uz novu slobodu uređivanja.

Zatvaranje balkona ALU staklenim sistemima – DA ili NE? Nekoliko savjeta pogledajte OVDJE.