You are currently viewing Ostakljivanje / Ustakljivanje balkona

Ostakljivanje / Ustakljivanje balkona

Ostakljivanje / ustakljivanje balkona u suštini ne bi trebao biti previše komplikovan posao. Kako god, on nije baš ni previše jeftin da bi se sa njim poigravalo. Da biste dobili idealno iskorišten prostor i doživjeli pravi užitak prilikom boravka u njemu potrebno je dobro isplanirati ”šta i kako”.

Trebate imati na umu da je balkon izložen spoljašnjim uticajima. Naravno, uzmite u obzir ako živite u stanu da je sasvim moguće da dim cigarete koju je komšija zapalio dođe upravo u vaše prostorije. Ne zaboravite da je balkon također podložan raznim vrstama ptica koje nerijetko ostavljaju vaš balkon u nezavidno prljavom stanju.

Iz svih navedenih razloga ljudi nerijetko pribjegavaju zatvaranjem balkona, bilo tradicionalnom metodom zidanja sa otvorima za obicne prozore ili pak uvijek boljoj i ljepšoj opciji, ostakljivanje ili ustakljivanje balkona.

Zašto uraditi ostakljivanje / ustakljivanje balkona?

Ostakljeni balkon je vaša druga dnevna soba

Ustakljeni balkon pruža dodatni prostor vašem domu, dodavajući mjesto za odmor. Staklo štiti balkon od vjetra, kiše i snijega pa balkon ostaje čisto i ugodno mjesto za provođenje vremena. Staklo također štiti od buke, na primjer ulična buka se smanjuje za pola. Ostakljeni balkon dobiva novi život.

Junior ECO sistem ostakljivanja

Junior ECO sistem ostakljivanja klizno-preklopni sistem namijenjen prvenstveno zatvaranju balkona od vanjskih uticaja kao što su vjetar, kiša i prašina. Sistem nema vertikalne profile i kompletan se slaže, čime se dobija funkcionalnost otvorenog balkona, a kada je to potrebno sistem omogućava zatvaranje istog u nekoliko poteza.

Transparentni PVC ili magnetni dihtunzi između stakala brinu se da Junior ECO ostane vodonepropusan i da vam omogući uživanje u vašem balkonu bez obzira na vremenske prilike. Junior ECO sistem se sastoji od aluminijskih profila pripadajućeg pribora koji je dizajniran da odoli atmosferskim uticajima duži vremenski period.

ostakljivanje balkona

Prednost ovog sistema je i izravnajući profil, koji koriguje neravnive na plafonu ± 18 mm, čime se olakšava ugradnja. Ako imate balkon koji je pod uglom, ni to nije problem, jer u ponudi imamo sistemska rješenja za uglove 90° stepeni, te se i u tom slučaju zadržava mogućnost otvaranja sistema u potpunosti i to bez vertikalnih prečki. Za Junior ECO koristimo laminirana ili sigurnosna (koljena) stakla debljine 8 mm, a boja aluminijskih profila je Elkosirana SO (Silver.)

Jednostavan za upotrebu, siguran i čvrst

Junior ECO sistem ustakljivanja balkona je balkonski sistem sa kliznim staklenim staklima bez vertikalnih profila. dobro pristaje i za nove i za stare i renovirane zgrade.

ostakljivanje balkona

Lako se potpuno otvaraju i zatvaraju, peru i održavaju

Stakla Junior ECO sistema zastakljivanja balkona kreću se u jednoj ravni. Prilikom otvaranja i zatvaranja stakala, oni se kreću između gornje i donje klizne vodilice. Staklena okna otvaraju se jedno po jedno klizanjem do bočne stjenke balkona, tako da se cijelo zastakljivanje otvara. Ovo omogućava lako pranje i vanjske strane staklenih stakala.

ustakljivanje balkona

Želite ostakljivanje/ustakljivanje balkona? Mi smo prava adresa za Vas!

Ukoliko ste se odlučili za ostakljivanje balkona, Bumerang je prava adresa za vas. Iza nas stoje veliki broj uspješno realizovanih projekata, mnogo zadovoljnih klijenata i naravno, ekstra povoljne cijene.

Kontaktirajte nas na brojeve telefona: 035-215-854, 061-959-786, putem e-maila: info@bumerang.ba ili putem kontakt forme na našoj web stranici.