You are currently viewing 5 razloga zašto je ugradnja staklenih zidova za vašu kancelariju odličan izbor

5 razloga zašto je ugradnja staklenih zidova za vašu kancelariju odličan izbor

Postoji nekoliko prednosti ugradnje staklenih pregrada unutar vaših ureda. Evo samo 5 glavnih!

Poboljšana akustika

Jeste li bučna grupa? Trebate mir i tišinu da biste se koncentrisali? Ili je možda povjerljivost važna u sobi za sastanke? Akustično zastakljivanje predstavlja odlično rješenje. Prednost stakla je što je vizuelno providna i propušta svjetlost, ali smanjuje nivo buke. Također pomaže zaposlenima da osjete da imaju prostor u kojem se mogu odvojiti od glavne kancelarije, ali se i dalje osjećaju uključenim u okolinu.

Kod akustičnog stakla, tanka, prozirna PVB membrana je vezana za stakla. Ova pametna, akustična membrana upija zvučnu energiju, sprečavajući zvučne vibracije da prodru kroz staklo, što rezultira značajnom redukcijom buke.

Privatnost

Suočimo se s tim, svima nam je potreban naš uredski prostor da bismo uživali u privatnom vremenu za one najvažnije sastanke ili povjerljive razgovore. Podjela vašeg prostora na zone može pomoći u organizaciji gdje vaši zaposleni mogu raditi. Jednostavna staklena pregrada sa vratima može vam dati prostor da se zatvorite i ne morate da brinete o dešavanjima u ostatku prostorije.

Svestranost

Ljepota staklenih zidnih pregrada je u tome što su tako jednostavna opcija za renoviranje ureda. Mogu se sastaviti i rastaviti za kratko vrijeme i ne zahtijevaju nikakve strukturne modifikacije. Ovo je sjajno ako razmišljate o daljnjem proširenju u budućnosti, jer se mogu lahko skinuti i premjestiti uz minimalne smetnje. To je idealno isplativo rješenje jer ne morate brinuti o unajmljivanju građevinara da uđu i instaliraju zidove.

Maksimalno osvjetljenje

Staklo maksimalno povećava količinu prirodne svjetlosti koja ulazi u prostoriju, stvarajući svijetao i prozračan prostor. Rasvjeta dramatično utječe na izgled i dojam malih kancelarija, posebno. Sa staklenim pregradama prirodna sunčeva svjetlost može lako teći kroz prostor omogućavajući što više svjetla da uđe u prostoriju. Prisustvo prirodnog svjetla također može pomoći u poboljšanju raspoloženja vaših zaposlenika, poboljšavajući nivo produktivnosti.

Izgled i osjećaj

Mnogi sistemi staklenih zidova izgledaju izuzetno elegantno i mogu raditi u bilo kojem uredskom okruženju. Staklene pregrade bez okvira su elegantne, dodajući dašak stila radnom mjestu. Stvaranje osjećaja svijetle, čiste, moderne kancelarije je ono što staklene pregrade rade tako dobro. Staklene pregrade sa trakama mogu pružiti, na primjer, art deco, elegantnu završnu obradu. Oni dopunjuju originalne karakteristike zgrada kao što je cigla; otvoreni kanali i cjevovodi; drvene grede i drveni podovi.

Angažujte profesionalce za ugradnju staklenih zidova

Ako želite da ugradite kvalitetne staklene zidove na profesionalan način, na pravoj ste adresi. Više detalja i informacija možete saznati tako što ćete nas kontaktirati na broj telefona: +387 35 215 854