You are currently viewing Zašto je ostakljivanje balkona odličan izbor?

Zašto je ostakljivanje balkona odličan izbor?

Ostakljivanje balkona može stvoriti zanimljivu atmosferu u vašoj kući ili poslovnom prostoru, posebno u kombinaciji sa staklenim stepenicama, staklenim podovima ili staklenom ogradom.

Evo zašto često preporučujemo ostakljivanje balkona za naše klijente!

Ostakljivanje balkona utiče na estetiku

Ostakljivanje balkona dodaje arhitektonske značajke koje mogu odmah učiniti da se prostor osjeća svjetlijim, čistim i modernijim. Korištenje stakla u balkonskom dizajnu znači da izbjegavate potrebu za glomaznim okvirima i čvrstim podovima, pomaže u maksimiziranju izgleda prostora i nadopunjuje gotovo sve ostale materijale.

Ako odaberete prozirno staklo, ovo će također omogućiti jasan pogled na okolni prostor; ovo može biti posebno efikasno za kancelarije sa impresivnim atrijumom ili ulaznim prostorom.

ostakljivanje balkona
ostakljivanje balkona

Sigurnost i izdržljivost ostakljenih balkona

Dovoljno čvrsto da izdrži udarce, veliki promet i utjecaje na okoliš, staklo je vrlo izdržljiv materijal koji se ne zahtijeva održavanje.

Prilikom ostakljivanja balkona koristimo kaljeno staklo, tako da možete biti sigurni da su izuzetno sigurni tijekom cijelog vijeka trajanja. Kaljeno sigurnosno staklo može izdržati bilo šta i mala je vjerovatnoća da će se slomiti; čak i da jeste, ne bi se raspao u oštre krhotine, dajući dodatni mir kada je u pitanju sigurnost vašeg osoblja, posjetitelja i kupaca.

Nakon postavljanja, vaš stakleni balkon bit će jednostavan za čišćenje i održavanje. Staklo polako stari i male promjene su jedva primjetne. Trebao bi trajati mnogo godina, zadržavajući svoju estetsku privlačnost i čineći ga dobrom dugoročnom investicijom za vašu poslovnu zgradu.

Raznovrsnost ostakljenih balkona

Stakleni balkoni mogu biti bilo što, od Julietinog balkona sa staklenom pločom ili ogradom, do nečeg značajnijeg, poput hodnika između dva dijela vašeg ureda.

Staklo po svojoj prirodi može nadopuniti gotovo bilo koji drugi materijal ili stil interijera, a vi možete izabrati hoćete li imati prozirno ili matirano staklo. Imamo iskustvo u postavljanju staklenih balkona u različite prostore – stare, nove, velike, kompaktne – i svaki put se poboljšava i neprimjetno integrira u svoju okolinu.

ostakljivanje balkona

Ako razmišljate o ostakljivanju balkona, naš stručni tim vam je na raspolaganju za savjet i radit će s vama u cijelosti kako bi osigurao da gotov rezultat ispunjava vaše zahtjeve.

Za dodatnu inspiraciju pogledajte primjere prethodnih PROJEKATA i kontaktirajte nas u Bumerang d.o.o kako bismo vam dali još više informacija o ostakljivanju balkona.