You are currently viewing Zašto je jesen idealna prilika za ostakljivanje balkona ili terase?

Zašto je jesen idealna prilika za ostakljivanje balkona ili terase?

Jesen je prelijepo godišnje doba koje sa sobom nosi razne ljepote i čari. Međutim, nerijetko su jesenji dani hladniji nego inače. Do prije svega mjesec dana mogli ste lagodno da uživate u jutarnjoj kafi na vašem balkonu ili terasi, ali sada je već previše hladno. Evo zašto je jesen idealna prilika za ostakljivanje balkona ili terase!

Ostakljivanje balkona ili terase vas štiti od hladnih vremenskih uslova

Ako ste ljubitelj boravka na vašoj terasi ili balkonu ali vas hladno vrijeme u tome spriječava, onda je ostakljivanje balkona ili terase idealno za vas! Nakon što zatvorite vašu terasu staklenim sistemima koji imaju minimalno smanjenje preglednosti riješili ste nekoliko problema. Na prvom mjestu ste se zaštitili od kiše i vjetra, kao i od hladnih vremenskih uslova.

ostakljivanje terase
Zatvaranje i ostakljivanje terase – Bumerang d.o.o

Ostakljivanjem balkona ili terase proširujete svoj kućni prostor

Poznato je da ostakljivanje balkona ili terase proširuje prostor u vašem domu. Pa recimo od jedne manje dnevne sobe možete dobiti mnogo prostora nakon što zatvorite terasu ili balkon. Taj prostor možete iskoristiti za bilo šta što vam koristi, od ubacivanja namještaja pa čak i do postavljanje opreme za treniranje i slično. Na slici ispod možete vidjeti jedan od naših projekata ostakljivanja terase, što je naš klijent iskoristio da u novi dobijeni prostor ubaci veliku ljuljašku i stol sa stolicama, čineći time udoban prostor za odmor.

ostakljivanje terase

Ostakljivanjem balkona nećete prestati uživati u pogledu

Dosta ljudi izbjegava da obavi ostakljivanje balkona ili terase misleći da će time umanjiti uživanje u pogledu koji im njihov balkon ili terasa nude. Naprotiv, uz naš sistem ostakljivanja bez pregrada imat ćete skoro potpuno isti doživljaj i uživanje u pogledu.

Evo nekoliko odličnih primjera sa nekoliko projekata koje smo odradili u proteklom periodu!

ostakljivanje balkona ili terase
ostakljivanje balkona ili terase

Ukoliko želite da uljepšate i proširite svoj životni prostor ostakljivanjem balkona ili terase, kontaktirajte nas za besplatnu konsultaciju i izlazak na mjerenje!

Još uvijek niste sigurni da želite ostakliti vaš prostor? Pročitajte naše članke: Zašto je ostakljivanje balkona odličan izbor?, Zatvaranje terase – Idealno iskorištenje prostora, Zatvaranje balkona: Da ili ne? i Ostakljivanje / Ustakljivanje balkona.