You are currently viewing Zatvaranje terase – Idealno iskorištenje prostora

Zatvaranje terase – Idealno iskorištenje prostora

Terasa bi trebala da bude jedan od najljepših dijelova kuće. Da terasa ima značajnu ulogu u opštem prostoru jednog doma vidimo i po raznim ulogama koju terasa obnaša. Mirno, prozračno mjesto za odmaranje, a ujedno i mjesto za sušenje veša za neke. Oaza popodnevnog sna ili čitanja omiljene knjige i slično.

Naime, otvoreni tip terase ponekada zna biti poteškoća. To dolazi do izražaja kada su u pitanju vremenske nepogode ili životinje u blizini. Pa čak i neželjeno ponašanje i posmatranje komšija, što posebno uznemirava Vašu privatnost.

Tradicionalno zatvaranje terase zidanjem ili ugrađivanjem stolarije i slično zna biti nepristupačno i nezahvalno. Dok već zatvaranje terase sistemom ostakljivanja bez pregrada donosi željeni rezultat otvorene, a ujedno i zatvorene terase.

zatvaranje terase

Professional Klizno-preklopni sistem

Klizno-preklopni sistem namijenjen zatvaranju otvora većih dimenzija, npr. zimske bašte ili bašte ugostiteljskog objekta. Kompletan sistem je bez vertikalnih prečki, otvara se i slaže u stranu.

Professional sistem sistem tokom zime omogućava boravak u vašem ostakljenom prostoru, dok se ljeti može u potpunosti otvoriti, a samim time se kreira potpuno otvoreni i maximalno iskorišteni prostor.

Sistem se sastoji od aluminijumskih profila i pripadajućeg pribora koji je dizajniran da odoli atmosferskim uticajima duži vremenski period. Na svakom točkiću se nalazi 21 kuglični ležaj, koji omogućava rukovanje sistemom bez napora.

Transparentni  PVC ili magnetni dihtunzi između stakala brinu se da Professional ostane vodonepropusan  i da vam omogući uživanje u vašem prostoru bez obzira na vremenske prilike.

Prednost ovog sistema je i izravnajući profil, koji koriguje neravnine na plafonu ± 18 mm, čime se olakšava ugradnja. Ako imate balkon koji je pod uglom, ni to nije problem, jer u ponudi imamo sistemska rješenja za uglove od 90° stepeni, te se i u tom slučaju zadržava mogućnost otvaranja sistema u potpunosti i to bez vertikalnih prečki. Za Professional sistem koristimo laminirana ili sigurnosna (kaljena) stakla debljine 8 mm, a u ponudi imamo 3 boje profila: Elax SO Silver, Smeđa/Brown RAL 8017, Bijela 9016.

Paralelno klizni sistem sa donjim osloncem

Ovaj sistem omogućava otvaranje individualnih kliznih panela horizontalno na jednu ili dvije strane. Pri otvaranju ili zatvaranju prvog kliznog krila, ostala krila se automatski otvaraju i zatvaraju zahvaljujući integrisanim odbojnicima.

Konstrukcija koja se montira na pod omogućava zatvaranje većih otvora bez potrebe za krovnim nosačima. Točkići na krilima omogućavaju jednostavno i glatko otvaranje i zatvaranje sistema uz minimalan napor. Aluminijski profili i pripadajući pribor dizajnirani su da odole atmosferskim uticajima duži vremenski period.

Kako bismo Vam još detaljnije predočili zatvaranje terase kao jedne od najboljih opcija kada je u pitanju uređenje prostora, u prilogu pogledajte naše realizovane PROJEKTE.

Ukoliko se odlučite za realizovanje jednog ovakvog projekta, Bumerang je prava destinacija za Vas.

Kontaktirajte nas na broj telefona: 035-215-854, 061-959-786, putem e-maila: info@bumerang.ba, ili putem kontakt forme na našoj web stranici.