Sistemi ostakljivanja

Sistemi ostakljivanja bez vertikalnih pregrada

Želite zatvoriti Vaš balkon?

Materijali najbolje kvalitete i izvanredan dizajn garantiraju iznimnu trajnost elemenata i vrhunski estetski dojam. Finski sistem ostakljivanja bez pregrada je jedno od najpopularnijih arihtektonskih rješenja jer integrira udobnost unutrašnjeg prostora sa vanjskim životnim prostorom.

Junior ECO

Junior ECO sistem

Klizno-preklopni sistem namijenjen prvenstveno zatvaranju balkona od vanjskih uticaja kao što su vjetar, kiša i prašina. Sistem nema vertikalne profile i kompletan se slaže, čime se dobija funkcionalnost otvorenog balkona, a kada je to potrebno sistem omogućava zatvaranje istog u nekoliko poteza. Transparentni PVC ili magnetni dihtunzi između stakala brinu se da Junior ECO ostane vodonepropusan i da vam omogući uživanje u vašem balkonu bez obzira na vremenske prilike.

Professional

Klizno-preklopni sistem

Klizno-preklopni sistem namijenjen zatvaranju otvora većih dimenzija, npr. zimske bašte ili bašte ugostiteljskog objekta. Kompletan sistem je bez vertikalnih prečki, otvara se i slaže u stranu. Professional sistem sistem tokom zime omogućava boravak u vašem ostakljenom prostoru, dok se ljeti može u potpunosti otvoriti, a samim time se kreira potpuno otvoreni i maximalno iskorišteni prostor. Sistem se sastoji od aluminijumskih profila i pripadajućeg pribora koji je dizajniran da odoli atmosferskim uticajima duži vremenski period.

IQ 360 Leptir

IQ 360 Leptir

IQ 360 Leptir je prvenstveno namijenjen za unutrašnje pregrade u kancelarijskim, izložbenim ili ugostiteljskim objektima. Sistem se oslanja u gornjoj zoni, a krila se rotiraju po sopstvenoj osi za 360 ° stepeni, te nema donje vodilice, čime se otvaranjem istog dobija prostor bez ikakvih prepreka na podu. IQ Leptir nudi mogućnost ugradnje vrata, sistemskih ili potpuno staklenih vrata sa posebnim mehanizmom za ista.

IQ 360 Parking

360 Parking

360 Parking je sistem iz iste grupe kao i IQ 360 Leptir, sa istom namjenom, a osnovnom razlikom u načinu slaganja krila prilikom otvaranja. Parking ne dopušta rotiranje krila po vlastitoj osi, ali kao posebno rješenje daje “parking” za krila, odnosno posebno mjesto na kojem se krila slažu i u potpunosti ostaju u vašem unutarnjem prostoru za razliku od IQ 360 Leptir sistema gdje pola širine krila ostaje u unutrašnjem prostoru, a pola u vanjskom. IQ Parking se sastoji od aluminijumskih profila i pripadajućeg pribora koji je dizajniran da odoli vanjskim uticajima duži vremenski period. Sistem posjeduje izravnavajući profil, koji koriguje neravnine na plafonu do +18 mm, čime se olakšava ugradnja.

Paralelno klizni sa donjim osloncem

Paralelno klizni

Ovaj sistem omogućava otvaranje individualnih kliznih panela horizontalno na jednu ili dvije strane. Pri otvaranju ili zatvaranju prvog kliznog krila, ostala krila se automatski otvaraju i zatvaraju zahvaljujući integrisanim odbojnicima. Konstrukcija koja se montira na pod omogućava zatvaranje većih otvora bez potrebe za krovnim nosačima. Točkići na krilima omogućavaju jednostavno i glatko otvaranje i zatvaranje sistema uz minimalan napor. Aluminijski profili i pripadajući pribor dizajnirani su da odole atmosferskim uticajima duži vremenski period.

Certifikacija i test staklenih sistema

Certifikati i test

S obzirom na povećanje zahtjeva za izvoz naših proizvoda, ali i većih projekata u BiH, u kojima je uvjet adekvatna atestna dokumentacija proizvoda, u protekloj sedmici smo izvršili testiranje našeg staklenog sistema. Rezultati su, kako smo i očekivali, odlični. S obzirom da stakleni sistemi bez vertikalnih pregrada ne garantiraju nepropusnost vazduha, jer nemaju potpuno dihtovanje, primarni način testiranja, a samim tim i najbitniji uvjet koji moraju ispuniti je otpornost na udare vjetra.