PVC stolarija

PVC prozori - Kömmerling

PVC prozori su postali neizostavan dio savremenih domova i poslovnih prostora, pružajući brojne prednosti u odnosu na tradicionalne prozore od drva ili metala. Uz napredak tehnologije i materijala, KÖMMERLING je postao sinonim za vrhunske PVC prozorske sisteme, a Bumerang d.o.o Tuzla je ponosno izabrao ovo ime kao partnera u pružanju premium rješenja svojim klijentima.

PVC prozori su poznati po svojoj visokoj energetskoj efikasnosti, što znači da mogu značajno doprinijeti smanjenju potrošnje energije za grijanje ili hlađenje prostora. Njihova izvrsna toplinska izolacija sprječava gubitak toplote zimi i prodor topline ljeti, čime se stvara ugodna unutarnja klima tokom cijele godine. Osim toga, ova energetska efikasnost može rezultirati i smanjenjem troškova energije, što je velika prednost za domaćinstva i poslovne objekte.

Estetika je također ključni faktor kada je u pitanju odabir prozora, a PVC prozori nude širok spektar dizajna, boja i stilova koji se mogu prilagoditi bilo kojem arhitektonskom konceptu. Bez obzira da li preferirate klasičan ili moderni izgled, PVC prozori mogu se uklopiti u svaki stil dekoracije i stvoriti harmoničan izgled vašeg doma ili poslovnog prostora.

PVC Prozori prikaz proizvoda

Pogled u budućnost

KÖMMERLING PVC sistemi prozora

jedna od ključnih karakteristika PVC prozora je i njihova izdržljivost. Izrađeni od visokokvalitetnih PVC materijala, ovi prozori su otporni na koroziju, truljenje i oštećenja uzrokovana vremenskim utjecajima. To znači da će PVC prozori zadržati svoj izgled i funkcionalnost dugi niz godina, zahtijevajući minimalno održavanje i pružajući dugoročnu vrijednost za vaš novac.

Osim toga, PVC prozori su ekološki prihvatljiv izbor. Proizvodnja PVC materijala ima manji utjecaj na okoliš u odnosu na druge materijale poput drva ili metala, a PVC prozori su potpuno reciklabilni na kraju svog životnog vijeka, što doprinosi smanjenju otpada i očuvanju prirodnih resursa.

Konačno, PVC prozori pružaju i sigurnost i sigurnost. Sa modernim sigurnosnim značajkama poput višestrukih tačkastih zaključavanja i ojačanih stakala, ovi prozori osiguravaju vaš dom ili poslovni prostor od neželjenih upada i pružaju vam mir i sigurnost.

KÖMMERLING PVC prozori su simbol vrhunske kvalitete, funkcionalnosti i estetike. Transformirajte svoj prostor s premium PVC prozorskim sistemima i uživajte u udobnosti, energetskoj efikasnosti i trajnosti koju oni pružaju.

PVC prozori za novu eru

PVC prozori su postali sinonim za modernu stolariju, a KÖMMERLING i Winkhaus su postavili nove standarde kvalitete i performansi s njihovom izvanrednom kombinacijom. Ovaj spoj nudi najbolje od oba svijeta: vrhunsku kvalitetu materijala i inovativne okove koji zajedno stvaraju prozore koji zadovoljavaju i nadmašuju očekivanja korisnika.

Kömmerling je poznat po svojoj izvrsnoj reputaciji u proizvodnji PVC stolarije, a Winkhaus je lider u proizvodnji okova za prozore i vrata. Kombinacija njihovog znanja i iskustva rezultira prozorima visoke kvalitete koji su otporni na habanje, dugotrajni i pružaju izvanrednu izolaciju.

U ponudi su različiti tipovi PVC prozora, uključujući petokomorne, šestokomorne i sedmokomorne modele. Svaki od njih osmišljen je kako bi zadovoljio specifične potrebe korisnika i pružio optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Ovi prozori ne samo da čuvaju toplinu unutar prostorije tokom hladnih zimskih mjeseci, već i smanjuju buku iz okoline, stvarajući mirnije i udobnije unutarnje okruženje.

Estetski, PVC prozori predstavljaju spoj elegantnog dizajna i funkcionalnosti. Različiti oblici, boje i završne obrade omogućavaju korisnicima da pronađu prozore koji savršeno odgovaraju njihovom ukusu i stilu njihovog doma. Bez obzira tražite li klasičan ili moderan izgled, PVC prozori pružaju mogućnosti prilagodbe koje omogućavaju da vaš dom zrači jedinstvenim karakterom.

Prednosti PVC prozora su mnogobrojne. Osim estetske privlačnosti i funkcionalnosti, ovi prozori su izuzetno otporni na vanjske utjecaje poput vremenskih nepogoda i UV zračenja. Također su jednostavni za održavanje, što znači da ne zahtijevaju posebne tretmane ili čišćenje kako bi zadržali svoj sjaj i funkcionalnost.

U današnje vrijeme kada je energetska učinkovitost i očuvanje okoliša sve važnije, PVC prozori su odličan izbor. Njihova izvrsna toplinska izolacija pomaže u smanjenju potrošnje energije za grijanje i hlađenje prostorija, čime se smanjuju troškovi i negativni utjecaji na okoliš.

Kömmerling PVC prozori s Winkhaus okovima predstavljaju idealno rješenje za savremene domove i poslovne prostore. Njihova kombinacija stila, funkcionalnosti i energetske učinkovitosti čini ih pametnim izborom za sve koji traže vrhunsku kvalitetu i performanse.

PVC sistem 88 MD AddOn

Kömmerling 88 MD

PVC sistem 76 ad i md

Kömmerling 76 AD/MD

Kömmerling 70 AD

PVC prozori traju dugo

PVC prozori su postali sinonim za trajnost i ekološku prihvatljivost u svijetu stolarije, pružajući niz prednosti koje ih čine izuzetno poželjnim izborom za moderna domaćinstva i poslovne prostore. Jedna od ključnih karakteristika PVC prozora je njihova dugotrajnost, što ih čini investicijom koja traje dugi niz godina.

Kada govorimo o ekološkoj prihvatljivosti, PVC prozori su definitivno premašili druge materijale kao što su drvo i aluminijum. Proces proizvodnje PVC prozora zahtijeva manje energije i proizvodi manje emisija, što ih čini ekološki prihvatljivim izborom. Također, važno je istaći da se PVC prozori u potpunosti mogu reciklirati, čime se smanjuje količina otpada i doprinosi očuvanju prirodnih resursa.

Jedna od ključnih prednosti PVC prozora je njihov izvanredan životni vijek koji često prelazi 50 godina. Ova dugotrajnost osigurava da će PVC prozori dugo vremena zadržati svoj izgled, funkcionalnost i performanse, pružajući korisnicima mir i sigurnost u njihovu investiciju.

PVC prozori također pružaju izuzetnu toplinsku i zvučnu izolaciju, što rezultira ugodnim ambijentom u unutrašnjosti vašeg doma ili poslovnog prostora. Ova svojstva pomažu u očuvanju stabilne temperature i smanjenju gubitka toplote, čime se doprinosi smanjenju troškova za grijanje ili hlađenje prostora. Također, zvučna izolacija PVC prozora pomaže u smanjenju buke iz okoline, stvarajući mirniji i tiši unutrašnji prostor.

Jedna od prednosti PVC prozora je i minimalno održavanje koje zahtijevaju. Njihova glatka površina omogućava jednostavno čišćenje, a boje ostaju svježe i postojane godinama bez potrebe za ponovnim farbanjem ili premazivanjem. Ovo čini PVC prozore praktičnim i ekonomičnim izborom za dugoročno održavanje doma ili poslovnog prostora.

Ukratko, PVC prozori su trajno rješenje koje nudi dugotrajnost, ekološku prihvatljivost, energetsku efikasnost i minimalno održavanje. Investiranjem u PVC prozore, investirate u udobnost, sigurnost i ekonomičnost svog doma ili poslovnog prostora.

100% mogućnost reciklaže

Ekološka prihvatljivost

Živostni vijek preko 50 godina

Premium kvalitet

Kada je u pitanju odabir prozora za vaš dom ili poslovni prostor, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora: cijenu, kvalitetu, estetiku i funkcionalnost. PVC prozori su postali popularan izbor zbog svojih mnogobrojnih prednosti, a među najvažnijima su povoljna cijena i premium kvalitet koji nude.

Kada je riječ o cijeni, PVC prozori su izuzetno povoljni u poređenju s drugim materijalima poput aluminija ili drva. Osim što su pristupačniji, PVC prozori također pružaju izuzetnu vrijednost za uloženi novac. Kvalitetan PVC materijal omogućava dugotrajnost i izdržljivost, čineći ih dugoročnim investicijama u vaš dom ili poslovni prostor.

KÖMMERLING prozorski sistemi su poznati po svom premium kvalitetu. Ovi PVC prozori su posebno dizajnirani da pruže vrhunsku izdržljivost i otpornost na vanjske utjecaje. U kombinaciji sa Winkhaus okovima, koji su poznati po svojoj pouzdanosti i funkcionalnosti, dobivate najbolje moguće rješenje za svoje prozore.

Jedna od ključnih prednosti PVC prozora je njihova široka prilagodljivost. S raznovrsnim bojama, oblicima i stilovima, PVC prozori omogućavaju vam da prilagodite svoj prostor vašem ukusu i potrebama. Bez obzira tražite li klasičan ili moderni dizajn, PVC prozori pružaju raznolike opcije koje će osvježiti izgled vašeg doma ili poslovnog prostora.

PVC prozori ne samo da poboljšavaju estetiku prostora, već i pridonose funkcionalnosti i energetskoj efikasnosti. Njihova izvanredna toplinska i zvučna izolacija čini vaš dom ugodnijim i tišim, dok minimalno održavanje olakšava brigu o prozorima.

Ukratko, odabir premium PVC prozora, poput onih koje nudi KÖMMERLING, pruža vam izvrsnu kombinaciju povoljne cijene, visokog kvaliteta, estetike i funkcionalnosti. Investiranjem u PVC prozore, ulazite u svijet udobnosti, elegancije i dugoročne vrijednosti za svoj dom ili poslovni prostor.

Povoljnije cijene od drugih vrsta prozora

Vrhunski kvalitet i karakteristike

Premium Kömmerling PVC prozori

Kada je u pitanju odabir vrhunskih PVC prozora, Kömmerling nudi nekoliko najnaprednijih sistema na tržištu koji su opremljeni nevjerovatnim performansama i karakteristikama. U našoj ponudi ističu se vrhunski 88, 76 i 70 milimetarski prozorski sistemi koji postavljaju standarde u industriji stolarije.

Kömmerling 88 milimetarski prozorski sistemi predstavljaju vrhunac tehnološkog napretka i kvalitete. Sa 5, 6 ili 7 komora, ovi prozorski sistemi nude izvanrednu izolaciju i energetsku efikasnost. Osim toga, dostupni su i sa dvostrukim ili trostrukim staklom, što dodatno pojačava njihovu performansu i omogućava maksimalnu zaštitu od hladnoće, buke i vanjskih utjecaja.

Kömmerling 76 milimetarski prozorski sistemi također su visokokvalitetni i pouzdani. Sa svojih 6 komora, ovi prozorski sistemi pružaju izvrsnu toplinsku izolaciju i energetsku efikasnost, što rezultira ugodnijim i tišim unutrašnjim prostorom. Dizajnirani su da budu dugotrajni i otporni na vanjske utjecaje, čineći ih pouzdanim izborom za svaki dom ili poslovni prostor.

Kömmerling 70 milimetarski prozorski sistemi također su vrijedan izbor za sve one koji traže vrhunsku kvalitetu. Sa svojih 7 komora, ovi prozorski sistemi pružaju izvanrednu izolaciju i sigurnost. Bez obzira da li se odlučite za dvostruko ili trostruko staklo, Kömmerling 70 milimetarski prozori će osigurati optimalnu zaštitu i udobnost za vaš dom ili poslovni prostor.

Uz svoje impresivne karakteristike i performanse, Kömmerling premium PVC prozorski sistemi postavljaju standarde u industriji stolarije. Sa različitim opcijama u pogledu veličine, broja komora i staklenih panela, ovi prozorski sistemi pružaju fleksibilnost i prilagodljivost kako bi odgovarali različitim potrebama i preferencijama kupaca. Bez obzira na to koji model odaberete, sa Kömmerling prozorskim sistemima dobijate ne samo vrhunsku kvalitetu, već i pouzdanost, sigurnost i dugotrajnost.

Kömmerling 88 mm PVC prozorski sistemi

Luksuzni 88 milimetarski 7-komorni PVC prozorski sistem je jedinstven u svojoj branši, nenadmašiv kada je u pitanju izolacija te je specijalno dizajniran za novu eru prozora i novih zgrada. Ovaj sistem vam nudi ugradnju troslojnog stakla debljine do čak 56 mm. Njegova robusnost i čvrstoća nudi ostakljivanja velikih površina bez muke.

7-komorna konstrukcija

Visokoizolovana kontrukcija sa srednjim dihtungom

88 mm širina ugradnje

Savršeno za nove objekte

Uf = 0,95 W/(m2K)

Izvrsna vrijednost toplotne izolacije - proEnergyTec

Mogućnost izrade velikih površina

Savršeno za novogradnju

Dostupno u 88 dekorativnih folija

Za svaki ukus i potrebe

PVC Prozori Koemmerling 88 mm
PVC Prozori koemmerling 76 mm

Kömmerling 76 mm PVC prozorski sistemi

Kömmerling 76 mm PVC prozorski sistemi predstavljaju jedan od najpopularnijih izbora kada je u pitanju renoviranje ili gradnja novih objekata. Njihov 76 milimetarski profil i kombinacija srednjih i bočnih dihtunga pružaju izvanrednu soluciju koja zadovoljava visoke standarde u industriji stolarije.

Ovi prozorski sistemi se ističu po svojoj izdržljivosti, funkcionalnosti i estetskoj privlačnosti. Sa 76 milimetarskim profilom, pružaju čvrstoću i stabilnost potrebnu za dugotrajnu upotrebu, čineći ih idealnim izborom kako za stambene tako i za poslovne objekte.

Ono što čini ove sisteme posebno efikasnim je kombinacija srednjih i bočnih dihtunga. Srednji dihtung, smješten unutar preklopa krila, osigurava dodatnu izolaciju i zaštitu od vanjskih elemenata, poput kiše i vjetra. S druge strane, bočni dihtung, koji je usmjeren prema atmosferi, nalazi se unutar preklopa okvira, pružajući dodatnu sigurnost i zaštitu.

Jedan od ključnih elemenata ovih sistema je i sistem bočnog zaptivanja sa dva nivoa zaptivanja. Ovaj sistem osigurava dodatnu zaštitu od prodiranja vode i vlage, čime se produžuje vijek trajanja prozora i minimizira potreba za održavanjem.

Kömmerling 76 mm PVC prozorski sistemi nude ne samo vrhunsku funkcionalnost, već i estetsku privlačnost. Sa različitim opcijama u pogledu boja, oblika i stilova, ovi prozorski sistemi omogućavaju vam da prilagodite svoj prostor i postignete željeni izgled.

Uz sve navedeno, Kömmerling 76 mm PVC prozorski sistemi su investicija u dugoročnu udobnost, sigurnost i estetiku vašeg doma ili poslovnog prostora. Njihova izdržljivost, funkcionalnost i estetska privlačnost čine ih idealnim izborom za sve koji traže vrhunsku kvalitetu i performanse u PVC prozorima.

Uf = 1,1 W/(m2K)

Izvrsna vrijednost toplotne izolacije - proEnergyTec

78 mm širina ugradnje

Savršeno za nove objekte

6-komorna konstrukcija

Visokoizolovana kontrukcija sa srednjim dihtungom

Bolja sigurnost

Savršen za ugradnju sig. okova, uređaja i protuprovalnih servisa

Kömmerling 70 mm PVC prozorski sistemi

Kömmerling 70 mm PVC prozorski sistemi predstavljaju vrhunski izbor kada je u pitanju kombinacija izdržljivosti, estetike i energetske efikasnosti. Sa svojom dubinom ugradnje od 70 mm i sposobnošću podržavanja debljine stakla od 10 do 44 mm, ovi prozorski sistemi postavljaju standarde visoke performanse u industriji stolarije.

Jedna od ključnih karakteristika ovih sistema je njihova izuzetna toplinska izolacija. Petokomorni dizajn omogućava postizanje vrijednosti toplinske izolacije (Uf) do 1,2 W/(m2K), što rezultira značajnim smanjenjem gubitka toplote kroz prozore. Ova efikasnost u energetskoj performansi ne samo da smanjuje troškove grijanja i hlađenja, već i doprinosi očuvanju okoliša smanjenjem emisije štetnih gasova.

Kömmerling 70 mm PVC prozorski sistemi također se ističu svojom sposobnošću za prijem više solarne energije. Ovo je postignuto zahvaljujući kratkim vidljivim linijama profila i tankom dizajnu ravnih linija, što omogućava maksimalan protok svjetlosti kroz prozore. Ova osobina čini ove prozore idealnim za prostore gdje je prirodna svjetlost ključna za stvaranje ugodnog i prijatnog ambijenta.

Osim što poboljšavaju energetsku efikasnost, Kömmerling 70 mm PVC prozorski sistemi također pružaju izvanrednu zvučnu izolaciju. Kombinacija pažljivo dizajniranih profila i visokokvalitetnih materijala smanjuje propuštanje buke iz okoline, stvarajući mirnije i ugodnije unutrašnje prostorije.

Napredni dizajn ovih sistema nije samo usmjeren na poboljšanje funkcionalnosti, već i na poboljšanje estetike i ukupnog doživljaja korisnika. Promišljeni dizajn profila pruža elegantan i moderni izgled, istovremeno osiguravajući ekonomičnost i sigurnost.

Kömmerling 70 mm PVC prozorski sistemi su, stoga, ne samo tehnički superiorni, već i estetski privlačni. Njihov dizajn i visoke performanse čine ih idealnim izborom za sve koji traže kombinaciju vrhunske kvalitete, energetske efikasnosti i estetike u PVC prozorima.

70 mm širina ugradnje

Savršeno za nove objekte

5-komorni sistem

Savršeno za nove objekte

Poboljšana ekonomičnosti sigurnost

Savršeno za nove objekte

Novosti i korisne informacije

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas na broj ispod ili kontaktirajte nas preko kontakt forme. Stojimo vam na raspolaganju.

Pošaljite email

Kliknite ili povucite datoteku u ovo područje za prijenos. Možete učitati do 2 datoteke.