You are currently viewing Prednosti i mane aluminijske ograde: je li ALU ograda pravi izbor za vas?

Prednosti i mane aluminijske ograde: je li ALU ograda pravi izbor za vas?

Pri odabiru ograde za dvorište postoji nekoliko opcija, ali su aluminijske ograde zadnjih godina ipak najpopularnije. Vinilne, drvene, željezne i druge ograde su također izbor koji se ne može porediti sa svim prednostima koje pruža aluminijska ograda. Da li znate koje su prednosti i mane aluminijske ograde?  

Aluminij je jedan od izbora koji je jako popularan. Ako razmišljate o aluminijskoj ogradi, morate biti svjesni njenih prednosti ali i mana na vrijeme i prije odabira i kupovine.

Sljedeće stvari pomoći će vam da odlučite je li aluminijska ograda pravi izbor za vas.

prednosti i mane aluminijske ograde

Prednosti:

Cijena aluminijske ograde je prihvatljiva 

Aluminijska ograda je pristupačan odabir cjenovno, puno je jeftinija od drvenih ili željeznih ograda i ukoliko imate ograničen budžet, ALU ograda je rješenje. U poređenju s čelikom ili kovanim željezom, aluminij je najisplativiji među metalnim ogradama. 

Lako održavanje

U usporedbi s čelikom i željezom, aluminij je otporan na koroziju stoga ga nije potrebno farbati niti brinuti oko rđanja materijala. Praškasti premaz zaštitit će metal i očuvati njegovo stanje. Ukoliko još uvijek niste čuli za praškasti premaz za aluminijsku ogradu, iskoristite i ovu pogodnosti i dodatno je zaštitite.

Jednostavna instalacija

Aluminij je vrlo lagan i jednostavan za ugradnju i lako ga je nositi gdje god ga trebate instalirati. Neki sistemi aluminijskih ograda dizajnirani su za ugradnju na sklapanje tako da biste mogli ogradu instalirati bez stručne pomoći.

Izdržljiv odabir materijala za ogradu 

Aluminijske ograde mogu izdržati razne vrste vremenskih uvjeta od kiše i do snijega i leda. Otporan je na koroziju, hrđu, propadanje i može trajati dugo vremena.

Stilski su jako privlačne

Moderne aluminijske ograde izrađene su od aluminija premazanog prahom i dolaze u raznim bojama i stilovima od modernih preko tradicionalnih do staromodnih. Možete pronaći ogradu koja će upotpuniti vaš dom i dvorište. Izgled aluminija je svestran, čist i moderan.

Bez obzira živite li u modernom ili tradicionalnom domu, ova se ograda može prilagoditi kako bi nadopunila vanjski izgled vašeg doma. Od klasične bijele ili crne do prirodnijih nijansi poput smeđe, postoji mnogo boja koje odgovaraju vašem dizajnu.

Zahvaljujući nevjerojatnim rastegljivim svojstvima, ovim je metalom lako manipulirati i oblikovati ga pa tako možete birati stil koji želite i nikada neće izaći iz mode.

Protiv

Nedostatak privatnosti

Imajte na umu da će aluminijska ograda pružiti predivan izgled vašem domu i dvorištu ali ne skriva puno toga. Dakle, ako tražite privatnost, dobro razmislite prije nego što kupite aluminijsku ogradu. Ako vam je privatnost primarna briga, aluminijska ograda nije najbolja opcija. Osim ako nemate budžet koji će pokriti skuplje dizajnirane ALU ograde u svrhu zaštite privatnosti.

Manje sigurnosti 

Ako tražite sigurnosnu ogradu uz koju ćete biti sigurni za vašu imovinu, aluminijska ograda vjerovatno vam neće mnogo pomoći u tome. Aluminij je lakši i manje izdržljiv od materijala poput čelika. 

Bumerang d.o.o je firma koja se bavi proizvodnjom i montažom ALU ograde i stolarije. Ukoliko trebate više informacija kontaktirajte nas na broj telefona: +387 61 959 786