You are currently viewing Alu klizne kapije i njihove prednosti

Alu klizne kapije i njihove prednosti

ALU klizne kapije dobivaju na popularnosti u odnosu na željezna ili drvena vrata zbog svoje snage i izdržljivosti, kao i zbog mnogih mogućnosti stila dizajna na tržištu.

Cijene

klizne kapije

ALU klizne kapije na prilazu mnogo su jeftinije od kovanog željeza i mogu simulirati izgled željeza bez visoke cijene. Ako želite vrlo ukrašena, razrađena vrata, cijena kovanog željeza mogla bi biti prevelika, ali u aluminiju isti stil dizajna može pasti u vaš budžet.

Izgled, izbor i težina aluminijskih kliznih kapija

Fokus kod naših Aluminijskih kapija je moderan izgled, minimalizam (ravne linije), kvalitet izrade, lahkoća održavanja, trajnost ograde/kapije.

ALU klizne kapije su lagane, pa ih je mnogo lakše otvoriti od kovanog željeza. Iako ovo može biti manji problem s automatskim vratima, može doći vrijeme kada morate otvoriti te kapije bez koristi od električne energije. Aluminij također uzrokuje manje trošenje na gusjenicama i valjcima kliznih kapija i na šarkama okretnih kapija. Automatizirani sustav otvaranja trajat će duže s aluminijom zbog materijala lakših težina.

Održavanje

Aluminij ne hrđa, eliminirajući održavanje potrebno za održavanje kovanog željeza, što može uključivati ​​čišćenje, brušenje hrđe, tretiranje inhibitorom hrđe, premazivanje temeljnim premazom za hrđu i završnu obradu bojom otpornom na hrđu. Aluminijske klizne kapije na prilazu praktično ne zahtijevaju održavanje i obično dolaze sa emajliranom prevlakom koja može izdržati elemente bez usitnjavanja, pucanja ili ljuštenja.

klizne kapije

Izdržljivost

Aluminijske klizne kapije na prilazu dugotrajan su materijal koji dobro podnosi koroziju i hrđu.

Za najbolji izbor ALU klizne kapije morate razmotriti različite mogućnosti izgradnje. Neke ALU klizne kapije mogu biti izrađena od šupljih aluminijumskih cijevi. Iako bez težine i troškova mogu izgledati lijepo kao kovano željezo, manje su sigurne od željeza ili drva. Šuplje cijevi suviše su lagane da nude sigurnu zaštitu. Odaberite jači, lijevani aluminij debljine oko 1/2 do 3/4 inča ili vrata sa čvrstim aluminijskim šipkama za veću stabilnost. Ove ALU klizne kapije na prilazu teže malo više, ali se ne približavaju gustoći i cijeni željeza, a nude uporedivu sigurnost.

Bumerang d.o.o vrši proizvodnju i montažu kliznih kapija i alu ograda.

Ukoliko trebate dodatnih informacija obratite nam se.

Kontakt: +38761959786 ili email: info@bumerang.ba ili putem KONTAKT FORME.