You are currently viewing Prednosti angažovanja profesionalaca za ugradnju prozora

Prednosti angažovanja profesionalaca za ugradnju prozora

Video snimci s uputama ne govore uvijek istinu. Nije lahko uraditi nešto poput stručnjaka koji imaju znanje, vještine i alate za određeni posao. U ovom članku vam donosimo prednosti angažovanja profesionalaca za ugradnju prozora.

Ne možete replicirati profesionalne materijale

Profesionalni vinil jedna je od najjačih opcija prozora na tržištu danas, ali materijal vas sam po sebi ne može zaštititi. Također su vam potrebna krila koja se međusobno spajaju, savršeno postavljene šine za prozore i čvrsto postavljeni odstojnici. Estetika i izolaciona snaga vaših prozora oslanjaju se na najfiniju stakloplastiku, metale i vinil. Jeftini materijali nisu samo teški za održavanje. Takođe su skuplji. Oni će dovesti vaše račune za energiju kroz krov u obliku gubitka topline, a jednako su zahtjevni u pogledu održavanja.

Profesionalni instalateri prozora imaju uspostavljenu kolekciju dobavljača i dugogodišnje odnose potrebne da bi zaradili snižene cijene. Ovo dodatno proteže vaš budžet i uživat ćete u pogodnostima sljedećih 20 godina.

instalacija prozora

Vjerovatno nemate pravi alat

Zamjena prozora zahtijeva ogromnu kutiju alata, od sigurnosnih naočara i pištolja za brtvljenje do vodootpornih podmetača i električnih bušilica. Profesionalci se takođe oslanjaju na izuzetne zaptivne mase i adhezivne mase. Imaju alate potrebne za rukovanje suvim staklom i kablovskom mrežom dovoljno dobro da postignu uglađeno, komprimovano pristajanje. Oni također imaju komponente koje su im potrebne za izgradnju savršenih miter spojeva. Alati, međutim, ne govore cijelu priču. Potrebna je vještina da se njima rukuje, a nijedan entuzijasta ne može nadmašiti iskustvo profesionalca koji se bavi postavljanjem prozora cijeli dan, svaki dan. Prozori su takođe teški i lako se lome. Rukovanje njihovom osjetljivom težinom vještina je za koju su potrebne godine da se usavrši. Povrede su česte, pa profesionalci računaju na sigurnosnu opremu koju možda nemate.

majstor ugrađuje prozor

Možda nemate tu vještinu

Zamjena prozora je dosadan, komplikovan posao. Ako izvodite potpunu zamjenu okvira, trebat će vam nivo preciznosti koji je teško postići. Instalacija džepnog tipa može biti još izazovnija jer zahtijeva od vas da izvršite sitna podešavanja prema otvoru koji se mijenjao godinama.

Međutim, za vodonepropusno pristajanje potrebno je više od pukog dimenzioniranja. Morat ćete uskladiti i svoju paletu, a to je teško kada postoji na hiljade različitih nijansi za spajanje. Loše postavljena bljeskalica može dovesti do velikih računa za komunalne usluge, insekata i buđi na prozorskoj dasci, tako da jedna oskudna greška može imati trajne posljedice.

Postoje bolji načini kako da provedete vikend

Ako odaberete profesionalnu instalaciju, vaš staklar će proći kroz vaš dom za nekoliko sati. Profesionalci će to uspjeti prvi put, tako da nećete morati odustati od još jednog vikenda da popravite svoje greške. Te greške bi vas mogle čak ostaviti da danima zjapite u zidu, što će vas izložiti pacovima, mravima i kriminalcima iz susjedstva.

Da stvar bude još gora, vaši prozori moraju biti postavljeni u skladu s vašim lokalnim građevinskim propisima, što može zahtijevati da se prijavite za odobrenje građevinskih propisa. Sama birokracija će vas koštati dragocjenih sati.

Svako može da ugradi prozor, ali to ne znači da treba. Vaš nedostatak će se javiti kroz svaku pukotinu i penjanje računa za komunalije. Kada unajmite profesionalca, ne plaćate samo rad i materijal. Vaša investicija pokriva vještine za koje je trebao cijeli život da se koriste, pa se pobrinite da bude ispravno iz prvog puta odabirom profesionalaca.

Trebate ugraditi nove prozore? Kontaktirajte nas!