You are currently viewing Glavne prednosti prozora sa duplim staklom

Glavne prednosti prozora sa duplim staklom

Ako tražite ponudu za dvostruko staklo, htjet ćete znati prednosti dvostrukog stakla. Prozori sa dvostrukim staklom su posebno dizajnirani da smanje gubitke toplote iz domova i zgrada. Dvostruko ostakljene jedinice stvaraju dvostruko veću izolaciju nego što bi to činila jedinica sa jednim staklom.

prozor slika 1

Koje su prednosti prozora sa duplim staklom?

Toplije zimi

Dvostruko staklo je odlično za izolaciju, takođe može pomoći da uhvati prirodnu toplinu i pohrani je zimi. Ovo je odličan način da vaš dom bude izolovan u zimskim mjesecima.

Ušteda troškova energije

Manje energije se koristi za grijanje ili hlađenje prostorije kada su ugrađeni prozori s dvostrukim staklom, što rezultira manjim računima za energiju i uštedom novca. Dodavanje više slojeva stakla će povećati nivo izolacije i uštedjeti više novca.

Ljeti hladnije

Dvostruki prozori mogu zarobiti neke zrake koje prolaze kroz prozore tokom vrućeg ljetnog dana, uzrokujući da vaša soba bude hladnija. To znači da je potrebno manje klimatizacije.

Sigurnost

Sa više jedinica na prozorima s dvostrukim staklom povećava se sigurnost vašeg doma. Teže ih je razbiti i čvršće su zaptiveni od ostalih prozora.

Manje kondenzacije

Prozori s dvostrukim staklom smanjuju količinu vlage na vašim prozorskim staklima, jer hermetički zaptivač sprečava nakupljanje kondenzacije. Ostali prozori često dopuštaju nakupljanje kondenzacije što uzrokuje pojavu plijesni na prozorskim staklima.

Manje buke

Sa više jedinica dolazi manje buke i tiši dom. Ako živite na prometnim cestama ili u općenito bučnom području, onda su prozori s dvostrukim staklom presudni za vas.

Energetska efikasnost

Prozori sa dvostrukim staklom su mnogo energetski efikasniji od prozora sa jednim staklom. Stručnjaci sugerišu da u toplim klimama, kao što je prozori s dvostrukim staklom mogu smanjiti potrošnju energije do 18%.

Povećava vrijednost vašeg doma

Dvostruki prozori su dobra investicija u vaš dom. Dodavanjem prozora s dvostrukim staklom dodajete poželjnu funkciju za buduće kupce kuća. Prednosti koje nude dvostruki prozori dodaju vrijednost vašem domu.

Kupci kuća često su zabrinuti koliko je vaš dom ekološki prihvatljiv i možda su spremni da plate više za ove dodatne karakteristike. Osim toga, novi prozori, bez obzira na vrstu, obično olakšavaju prodaju vašeg doma.

Bumerang nudi rješenje

Ukoliko trebate kvalitetne prozore sa duplim staklom, pogledajte našu ponudu OVDJE.

Kontaktirajte nas!