You are currently viewing KÖMMERLING PVC prozori – istorijat, kvalitet i prednosti

KÖMMERLING PVC prozori – istorijat, kvalitet i prednosti

Historijat KÖMMERLING brenda počinje u 1897 godini kada je Karl Kömmerling osnovao Karl Kömmerling oHG. Snabdijevajuću industriju obuće u Pirmasensu opskrbljuje ljepilima poput pšeničnog glutena, trajnog ljepila ili celuloidnog ljepila. Sljedećih godina KÖMMERLING započinje vlastiti razvoj i proizvodnju ljepila.

KÖMMERLING, proizvođač prozorskih sistema, uživa izvanrednu reputaciju zbog svojih visokokvalitetnih proizvoda i naprednih tehnologija. U prvim godinama svoje duge historije, kompanija KÖMMERLING proizvodila je ljepila i sintetičku gumu. 1957. godine započela je sa proizvodnjom roletni, a 1967. godine sa proizvodnjom visokokvalitetnih PVC prozorskih sistema.

Historijski razvoj KÖMMERLING PVC stolarije

1949 godine KÖMMERLING proizvodi prvo kontaktno ljepilo na svijetu na bazi sintetičke gume. Ovaj pionirski razvoj revolucionira proizvodnju cipela u Evropi. Drugi epohalan događaj dešava se 1954 godine gdje osnivanjem poslovnog područja „Tehnička ljepila“ i razvojem porodice proizvoda Körapox, KÖMMERLING postavlja prekretnicu za moderna konstruktivna ljepila.

1965 godine razvojem asortimana Köratac, KÖMMERLING stvara evropsku osnovu za zavarivanje industrijskim rastvaračem. A samo četiri godine kasnije 1969 godine KÖMMERLING je prva kompanija u svijetu koja je predstavila sistem zaptivača bez polimera na bazi polisulfida (GD 116 za izolacijske sekundarne brtve od stakla.

1989 KÖMMERLING započinje s prodajom elastičnih ljepila na bazi poliuretana (Körapur) i polimera na kraju silana (Körapop), a 1995 godine kao jedan od prvih proizvođača ljepila i sustava brtvila, KÖMMERLING dobiva certifikat u skladu s međunarodno priznatim standardom upravljanja kvalitetom DIN ISO 9001.

KÖMMERLING PVC stolarija od 2000-te godine do danas

2000 godine KÖMMERLING Chemische Fabrik GmbH preuzima ADCO Global Inc. u Chicagu / Illinois. ADCO sada ima sedam lokacija širom svijeta – u Americi, Evropi i Aziji – s više od 700 zaposlenih. 2003 godine KÖMMERLING preuzima sektor proizvoda od izolacijskog stakla od Chemetall-a, zajedno s proizvodnim pogonom u Langelsheimu, čime postaje vodeći svjetski proizvođač na području polisulfidnih brtvila.

2005 godine certifikacija celokupnog sistema upravljanja u skladu sa DIN EN ISO 9001: 2000 (upravljanje kvalitetom), DIN EN ISO 14001: 2004 (upravljanje životnom sredinom) i OHSAS 18001 (upravljanje zaštitom zdravlja i bezbednošću). Potom 2013 godine Royal Adhesives and Sealants postaju novi vlasnik ADCO Global. To znači da KÖMMERLING postaje član Kraljevske grupe za ljepila i brtvila i sada spada u deset svjetskih kompanija u industriji ljepila i brtvila.

KÖMMERLING je najbolji sistem u svojoj klasi. Jedinstveni, univerzalni sistem koji je dostupan u mnogo varijacija. Nudi potpuno nove mogućnosti dizajna. KÖMMERLING je danas postao sinonim kvalitete stolarije svugdje u svijetu pa tako i na našim prostorima.

Kvalitet KÖMMERLING PVC sistema

KÖMMERLING posjeduje sisteme prozora i vrata koji već zadovoljava buduće zahtijeve. On pruža maksimalnu sigurnost za budućnost.
Ovaj ultra moderan sistem prozora i vrata je takođe napravljen tako da udovolji standardima kvaliteta.

KÖMMERLING 88 sistem prozora

KÖMMERLING 88 sistem dvostrukog zaptivanja kombinira sve prednosti modernih prozora. Moderan i atraktivan dizajn u kombinaciji s dubinom konstrukcije od 88 mm osigurava savršenu vizualnu privlačnost prozora, kako zatvorenih tako i otvorenih. Prozor s dvostrukom brtvom. KÖMMERLING 88 ispunjava sve važeće standarde u pogledu zaštite okoliša, građevinske fizike i toplinske i energetske izolacije. Ovaj sistem prozora opremljen je sa šest do sedam komora, modernim trostrukim ostakljenjem ili posebnim prozorskim staklima debljine do 58 mm.

Jednostavno rukovanje čini instalaciju brzom i lakom. Stoga zamjena starih kućnih prozora s novom dvostrukom brtvom KÖMMERLING 88 nije problem. Ovaj sistem je takođe pogodan za niskoenergetske kuće. Čak i u standardnoj verziji, ovaj sistem obećava koeficijent prolaska toplote od Uf 1,1 W (m²K). Vrijednost se može poboljšati na 1,0 W (m²K) pomoću umetaka. Iskusite povećanje sigurnosti, kvaliteta života i toplotne i zvučne izolacije sa ovim sistemom.

Naš proizvod je dostupan u svim zamislivim oblicima, bojama i veličinama. Čak i ofset ili dizajnerska krila nisu problem. Dostavljamo vaš proizvod u potrebnoj površini i boji. Moguć je i drugačiji pogled između i iznutra. Na primjer, možete imati prozore kuće s modernim aluminijumskim izgledom izvana i klasičnim bijelim iznutra.

Vaš specijalni proizvođač prozora KÖMMERLING rado će vas savjetovati o vašim mogućnostima. Koristite našu specijalističku pretragu kompanije i besplatno dobiti pojedinačnu ponudu. I završna napomena na temu zaštite okoliša. Nisu samo uštede energije one koje nam pomažu u zaštiti okoliša našim proizvodima. Prvi smo proizvođač na svijetu koji koristi reciklirane materijale i PVC bez olova. Ovo podvlači našu tvrdnju da želimo učiniti nešto dobro za okoliš.

KÖMMERLING 76 sistem prozora

KÖMMERLING 76 sistem dvostrukog brtvljenja nudi sve prednosti koje vam mogu pružiti moderni prozori. Ovaj sistem dvostrukih zaptivki sa pet komora i dubinom konstrukcije od 76 mm nudi fascinantnu kombinaciju modernog dizajna i savršenih proporcija profila. Bilo da je riječ o funkciji, strukturnim svojstvima, izolacijskim vrijednostima, zaštiti okoliša ili očuvanju vrijednosti, ona ispunjava zahtjeve i danas, a prije svega sutra.

Sistem dvostrukih zaptivki KÖMMERLING 76 toliko je inovativan dizajn da može uzeti moderna trostruka ili posebna funkcionalna ostakljenja sa staklima debljine do 50 mm. Zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji pričvršćivanja, profesionalna instalacija je brza, čista i bez napora. Zamjena starih prozora novim modernim sistemima dvostrukih brtvi KÖMMERLING 76 ne može biti lakša.

PremiPlan Plus

Ovaj sistem pragova se također temelji na standardnom pragu. Korištenjem posebnih dodatnih dijelova i profila kreveta od strukturnog materijala, prag se ugrađuje na tlo od nula milimetara s unutarnje i vanjske strane. Spojni kutovi obloženi EVALON-om i priključne ploče od nehrđajućeg čelika, posebno dizajnirane za sistem, omogućavaju profesionalno povezivanje fleksibilnih hidroizolacionih ploča i ugradnju vodenih kanala.

Paralelno uvlačiva podna brtva glavna je komponenta koncepta višestepenog i kontinuiranog brtvljenja koji postiže maksimalne rezultate pomoću posebno razvijenih strukturiranih dijelova. Modularni dizajn sistema omogućava efikasnu proizvodnju i ugradnju.

Bumerang d.o.o. i KÖMMERLING PVC stolarija

Otkako je osnovana Bumerang d.o.o. firma radimo na konstantnom ulaganju u mašinski park kako bismo imali proizvod vrhunske kvalitete, uz korištenje najkvalitetnijih repromaterijala renomiranih evropskih proizvođača. Uspješno realizovani projekti i zadovoljstvo kupaca nam daje potvrdu da su entuzijazam, inovativna riješenja i kvalitet, put ka sigurnom uspjehu. Bumerang doo posjeduje razne certifikate i ateste kojima garantiramo našim klijentima kvalitet proizvoda (CE i razni atestirani proizvodi).

Kada su u pitanju PVC sistemi, Bumerang je odabrao najkvalitetnijeg proizvođača PVC sistema KÖMMERLING upravo iz gore navedenih razloga.

Posjetite našu web stranicu gdje možete pronaći sve relevantne informacije o našim proizvodima, ponudi i uslugama. Za sve kontakt informacije kliknite na KONTAKT.