Pergola tende

Unaprijedite stil življenja uz pergola tende

Idealan model preseljenja životnih aktivnosti iz potpuno zatvorenog u otvoreni prostor. Specijalno dizajnirane tende koje izrađujemo po mjeri, svojom jednostavnošću i tehničkim karakteristikama pružaju sigurnost i zahtijevaju minimalno održavanje. Naši stručnjaci pružaju mogućnost dizajna po vašoj želji, budžetu i okruženju, dajući korisne savjete.

Šta nam pružaju Pergola tende?

Tokom izrazito sunčanih dana, a i za vrijeme manje toplih perioda, ove tende će pružiti zaštitu od sunca, kiše, vjetra i hladnoće, a pri tome će se lijepo uklopiti sa svakim eksterijerom.
Pergola je idealna za kišu, jer umjesto prednjeg profila vučni profil ulazi u oluk koji kišnicu direktno provodi sa pergole u odliv u prednjime stubovima.

Svojim čistim linijama i modernim dizajnom, kao i pokretnim krovom (platnom) ili staklenim krovom, pruža udobnost i zaštitu u svim vremenskim uvjetima.

pergola tende
pergola tende

Aluminijska konstrukcija

Aluminijska konstrukcija može biti u boji (po RAL karti) i dimenziji po želji klijenta. Debljina stijenke konstruktivnih elemenata je 3mm, te bez poteškoće nosi krov od troslojnog visokokvalitetnog PVC platna štiteći od kiše i jakog sunca. Takav ambijent odiše toplinom, a ljeti stvara ugodan hlad pružajući uz to i UV zaštitu.

Premium SOMFY tubularni motori pokreću krov tende.
U svaku tendu je moguće ugraditi LED rasvjetu sa regulatorom jačine svjetla (dimerom), te daljinskim upravljačem ili tasterom koji znatno olakšava upravljanje pokretnim krovom.
Opremljena elektromotornim pogonom, senzorima i rasvjetom, te sa predivnim izgledom i funkcionalnošću, postaje nazamjenjiv dio svake terase.

Prednosti Pergola tende

Ova vrsta tende ima mogućnost zastakljivanja nekim od naših visokokvalitetnih staklenih sistema, a preporuka bi svakako bili 5-kanalni klizni sistem ili otklopno klizni Professional sistem. Obje varijante sistema koriste sigurnosno staklo od 8 mm ili 10 mm. Grijanjem unutrašnjosti pergole infracrvenim ili plinskim grijalicama osiguravate udobnost i ugodan boravak čak i tokom hladnijih dana.

Naša prednost u odnosu na druge je vlastiti sistem izrade i uporaba najkvalitetnijih materijala, te raspon garancije na elemente pergole od 1 do 5 godina.
Svakom klijentu i proizvodu pristupamo individualno i s posebnom pažnjom i predranošću.

pergola tende
pergola tende

Završeni projekti

Sistemi ostakljivanja

PVC i ALU stolarija