Kömmerling 76 MD Standard

Visoka ušteda troškova i energije novim visoko izolacionim 76 mm sitemom – Uf -vrijednost = 1,1 W/(m²K)  već u standardnom izvođenju.
Poboljšanje kvaliteta života savršenom zaštitom od buke.
Više sigurnosti integrisanom zaštitom od provale
Lako za održavanje zahvaljujuči robustnim površinama koje su otporne na vremenske uticaje
Trajne vrijednosti zbog dugotrajnog i najvišeg kvaliteta
Visok komfor upotrebe i pouzdana funkcionalnost zahvaljujući najmodernijoj tehnici
Svi PVC profili se prizvode isključivo u svježem materijalu sa bezolovnim stabilizatorima na bazi kalcijuma/cinka

Opis

Kömmerling 76 MD vam nudi sve prednosti moderno dizajniranog prozora. MD sistem sa šest komora i dubinom od 76 mm impresionira modernim dizajnom i idealnim proporcijama profila. Ovaj sistem ispunjava na osnovu funkcije, fizičke građe, izolacije kao i zaštite okoliša i održavanje vrijednosti profila,prije svega, sve buduće zahtjeve . Konstrukcija Kömmerling 76 MD je tako inovativna da se u nju mogu ugraditi troslojna stakla ili funkcionalna stakla debljine 48mm. Zahvaljujući inteligentnim tehnikama učvrščivanja ugradnja od strane stručnjaka je brza,čista i bez velikog napora. Izmjena starih prozora novim modernim prozorima sa Kömmerling 76 Ad je dakle čist posao.

Sistem ispunjava sve zahtjeve nisko potrošačkih objekata – Uf-vrijednost= 1,1 W/(m²K). U varijanti sa proEnergyTec, mogu se komore za ojačanje krila, kao i ramova napuniti pijenom- vrijednost Uf = 0,82 W / (m²K). Ovom tehnologijom, koja se kasnije lako može reciklirati, ostvaruju se najviše vrijednosti toplotne izolacije.

Sasvim individualno se opredijelite za oblik i boju. Opširan izbor profila- sa ravnim ili poluravnim ili dizajniranim krilom – kao i razne izvedbe površine nude vam mnogo mogućnosti. Sistem je isporučiv u bijeloj boji, folirano u drvo dekoru, običnim bojama ili metalik bojama – folirano samo sa vanjske strane, iznutra u bijeloj boji ili folirano s obje strane. Uz to je Kömmerling 76 sa novom inovativnom tehnologijom površine proCoverTec dostupan u 22 boje.

Kao primjer je ovaj sistem i na ekološkom aspektu: Širom svijeta je marka Kommerling prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  isključivo u prozorsku plastiku upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku Kommerling-proizvoda sigurnost, da djeluje na ekološko prihvatljiv način.

Drugi servisi i alati

Vaša preuzimanja

Boje i dizajan