WPC podovi

Wood Plastic Composite

Kombinacija drveta i plastike

WPC (Wood Plastic Composite) – kombinacija drveta i plastike stekla je veliku popularnost kao siguran, ekološki održiv i dugotrajan materijal za upotrebu u otvorenom prostoru. Predstavlja idealnu zamjenu za drvo i kao takav najčešće se koristi kao podna obloga za vrtove, terase, bazene, dvorišta, plaže, molove, staze za parkove i planinske kućice.

Predonosti primjene WPC podova

WPC Drvoplastični kompozit

WPC je drvo-plastični kompozit izrađen od kvalitetne plastike i drvnog brašna dobijenog iz domaćih, obnovljivih šumskih resursa. Uloga drveta kao sastavnog dijela kompozita je da mu osigura odgovarajuću čvrstinu i stabilnost, a plastika predstavlja vezujući element. WPC podne obloge su se pokazale kao uspješna zamjena drvenim podnim oblogama.

Prednost WPC-a u odnosu na pravo drvo je velika mogućnost pravljenja bilo kakvog željenog oblika iz razloga što se može savijati i fiksirati u razne oblike. Obrađuje se običnim alatom za drvo, a i montaža je relativno jednostavna. Pružaju topao ugođaj drveta bez nedostataka kao što su isušivanje, truljenje, podložnost nametnicima i bez potrebe za lakiranjem. Uz povremeno čišćenje vodom WPC podovi su u potpunosti otporni na razvoj i rast gljivica, lišajeva i mahovine.

Naši projekti

Završeni projekti

Sistemi ostakljivanja

PVC i ALU stolarija