Screen zavjese

Proizvodnja i ugradnja screen zavjesa​

Screen zavjese su moderne i elegantne zavjese koje su postale popularan izbor za mnoge domove i poslovne prostore. Ove zavjese kombiniraju estetiku i funkcionalnost, pružajući praktično rješenje za kontrolu svjetlosti, privatnosti i termalne izolacije.

Screen zavjese

Roltek screen zavjese

ROLTEK SCREEN je klasična izvedba vanjskog screen sjenila s aluminijskim vodilicama. Platno je opremljeno sa zaključnom lamelom koja pruža ravnomjerno kretanje platna prilikom dizanja i spuštanja. Sjenilo može zadržati do 70% sunčevih zraka ovisno o izabranom platnu. Na taj način ostvari ugodan ambijent u prostoru čak i za vručih ljetnih dana. Pored 8 standardnih boja, na odabiru imamo preko 220 nijansi boja za kutiju i vodilice, stoga je usklađenost sa objektom zagarantirana.

Roltek screen zavjese se proizvode s posebnim materijalom koji omogućava propuštanje svjetlosti, ali istovremeno sprječava pregrijavanje prostora. Ovaj materijal pruža i privatnost, sprječavajući neželjene poglede izvana. Njihova izdržljiva konstrukcija osigurava dugotrajnost i minimalno održavanje.

Daljinsko upravljanje screen zavjesama

Sistemi ZIP screen vam, svojim standardnim motornim ili opcijsko daljinskim upravljanjem, nude maksimalnu udobnost.

Daljinsko upravljanje screen zavjesama je praktično rješenje koje omogućava jednostavno kontroliranje ovih zavjesa s udaljenosti. Ova tehnologija donosi dodatnu funkcionalnost i udobnost korisnicima, čineći upravljanje zavjesama jednostavnim i praktičnim.

Sistem daljinskog upravljanja omogućava vlasnicima prostora da jednostavno podižu, spuštaju ili zaustavljaju screen zavjese s udaljenosti, koristeći samo jedan daljinski upravljač. Ova funkcionalnost je posebno korisna u situacijama kada su prozori teško dostupni ili kada se koriste velike zavjese na visokim ili širokim prozorima.

Transparetne tkanine screen zavjesa

Transparentne tkanine screen zavjesa donose spoj elegancije i praktičnosti u domove i poslovne prostore. Ove posebne vrste tkanina omogućavaju prozirnost, odmjereno propuštanje svjetlosti te očuvanje privatnosti. Transparentne tkanine screen zavjesa izrađene su od visokokvalitetnih materijala koji omogućuju prozračnost prostora, istovremeno smanjujući štetne učinke sunčeve svjetlosti. Ove tkanine propuštaju difuzno svjetlo, stvarajući prirodno osvijetljen i ugodan ambijent.

Velike dimenzije, čak i kad je jak vjetar

Sjenilo ZIP screen je razapeto u vodilice po principu zatvarača. To osigurava optimalnu napetost i kod brzine vjetra do 120km/h. Maksimalna površina je 18 m2 te pritom širina i visina nesmiju prelaziti 6m.

Velike dimenzije screen zavjesa nude impresivan i praktičan dodatak prostorima, čak i u uvjetima jakog vjetra. Ova vrsta zavjesa pruža funkcionalnost, estetiku i otpornost na vremenske uvjete, čineći ih idealnim izborom za prostore koji zahtijevaju velike pokrivače prozora ili otvora.

Individualna oprema screen zavjesa

Screen sjenila pružaju čiste linije i moderan izgled. Platno je dostupno u preko 150 nijansi boja i u raznim tkanjima. Zajedno s kutijom, vodilicama i zaključnim profilom koji su dostupni u 8 standardnih i preko 220 nijansi boja po posebnoj naruđbi, mogućnost kombiniranja je neograničena.

Individualna oprema screen zavjesa pruža mogućnost prilagođavanja ovih zavjesa prema osobnim preferencijama i potrebama korisnika. Ova vrsta opreme omogućava da screen zavjese postanu jedinstveni element u prostoru, odražavajući stil, estetiku i funkcionalnost korisnika. Jedan od načina individualne opreme screen zavjesa je odabir boje ili uzorka tkanine. Korisnici mogu birati između različitih opcija, poput neutralnih tonova, živopisnih boja ili čak personaliziranih uzoraka.

Ušteda energije sa screen zavjesama

Dostupna je alternativa skupom hlađenju vašeg doma sa klima uređajima: ROLTEK screen sjenila zadržavaju i do 70% sunčevih zraka! Toplina ostaje na vanjskoj strani prozora i ne zagrijava vaše sobe. Uštediti možete i zimi jer spušteno sjenilo smanjuje gubitak energije kroz prozor.

Screen zavjese su izvrstan način za postizanje uštede energije u domovima i poslovnim prostorima. Ova vrsta zavjesa pruža brojne prednosti koje doprinose smanjenju potrošnje energije i povećanju energetske učinkovitosti. Jedna od ključnih prednosti screen zavjesa je njihova sposobnost kontrole sunčeve svjetlosti.

Naši završeni projekti

Zaviri u kolekciju naših uspješnih projekata

Sistemi ostakljivanja
PVC i ALU sistemi
Pergola Tende
Ograde

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas na broj ispod ili kontaktirajte nas preko kontakt forme. Stojimo vam na raspolaganju.

Popunite formu

Kliknite ili povucite datoteku u ovo područje za prijenos. Možete učitati do 2 datoteke.