Kömmerling 76 MD ClimaTec 76

Samoregulirajući ventilacijski sistem, jednostavan za čišćenje.
Smanjuje visoku vlažnost i rizik od napada gljivica.
Promoviše kontrolisanu razmenu vazduha.
Zaštita od insekata kroz ventilacionu rešetku.
Jedva vidljiv iznutra i spolja jer je skriven u okviru.
Automatsko podešavanje pritiska vjetra.
Ispunjava zahtjeve za uštedu energije (EnEV).
Ispitana zvučna izolacija do 43 dB (SSK4).
Vodootporan i propusnost zraka prema DIN i EU standardima
Ventilacija prema DIN 1946-6.

Opis

Postoje različiti slučajevi u kojima standardne metode ventilacije nisu dovoljne, na primjer kada ste daleko od kuće. Isto vrijedi i za apartmane i kuće za odmor. Ovdje KÖMMERLING ventilacijski sistem ClimaTec 76 obezbjeđuje svježi zrak bez aktivne ventilacije. Sistem ventilacije iz KÖMMERLING-a je idealno rješenje kako biste uvijek imali zdravu klimu u zatvorenom prostoru, čak i sa zatvorenim prozorima.

Stoga je važno pronaći zdravu ravnotežu između razumnog ponašanja ventilacije i minimalnog gubitka topline. S jedne strane, ravnoteža potrošnje energije je zagarantovana, s druge strane, građevinski materijal nije napadnut u okviru zaštite zgrade. Uz ClimaTec 76, KÖMMERLING vam nudi rješenje za ventilaciju koje osigurava kontroliranu razmjenu zraka – potpuno automatski, čak i bez aktivne ventilacije.

Ventilacijski mehanizam ClimaTec 76 nalazi se na preklopu okvira i jedva je vidljiv, ali je još efikasniji: osigurava kontroliranu razmjenu zraka bez ručne ventilacije i ne zahtijeva izvor napajanja. Sa ClimaTec 76, vlažnost u prostoriji se može regulisati. Ovo smanjuje rizik od gljivica. Sistem ventilacije ClimaTec 76 takođe ima automatsko podešavanje pritiska vetra i ispunjava zahteve Uredbe o uštedi energije (ENEV), kao i DIN i EU standarde za zaptivanje, zvučnu izolaciju i unutrašnju ventilaciju.

Drugi servisi i alati

Vaša preuzimanja

Boje i dizajan