Kömmerling 76 MD AluClip Pro

Izvanredna toplotna izolacija u poređenju sa aluminijumskim prozorima – Uf vrednost = 1,1 W/(m²K).
Ravna, kasetna prozorska konstrukcija sa dodatnim čeono spojenim aluminijumskim profilom.
Visoka statička stabilnost kroz kombinaciju funkcionalnih aluminijskih profila i PVC profila.
Veliki izbor stakla do 48 mm sa mogućnošću ugradnje troslojnog stakla ili funkcionalnog stakla.
Aluminijski izgled izvana, čisto bela iznutra.
Neograničena kombinacija boja aluminijske obloge korištenjem završnih tehnika kao što su eloksiranje i plastificiranje.
Jednostavan za njegu, izdržljiv i robustan.
Svi PVC profili izrađeni su isključivo od čistih materijala sa stabilizatorima na bazi kalcija/cinka bez olova.

Opis

PVC prozorski sistemi sa ugrađenom aluminijumskom školjkom i funkcionalnim aluminijumskim profilom kombinuju prednosti oba materijala u jednom elementu. Aluminijska obloga nudi gotovo neograničen izbor boja, a sa unutrašnje strane, plastični profil garantuje minimalno održavanje, stabilnost oblika prozora i visok nivo sigurnosti.

Kod AluClip Pro sistema, aluminijumski profil se povezuje sa PVC profilom. Aluminij u ovom slučaju preuzima statičku funkciju, tako da armatura unutar krila nije potrebna. Na osnovu toga, ionako vrlo dobra svojstva toplinske izolacije su dodatno poboljšana.

KÖMMERLING 76 MD Vam nudi sve prednosti prozora modernog dizajna. MD sistem sa šest komora i dubinom od 76 mm impresionira svojim modernim dizajnom i idealnim proporcijama profila. Iznad svega, ovaj sistem ispunjava sve buduće zahtjeve u pogledu funkcije, građevinske fizike, izolacije kao i zaštite okoliša i zadržavanja vrijednosti profila. Konstrukcija KÖMMERLING 76 MD je toliko inovativna da se može opremiti troslojnim staklom ili funkcionalnim staklom debljine 48 mm. Sistem zadovoljava sve zahtjeve zgrada niske potrošnje – Uf vrijednost = 1,1 W/(m²K).

Inteligentne konstrukcije značajno povećavaju toplinsku i zvučnu izolaciju, što za Vas znači veći kvalitet života, ekonomičnost i sigurnost.

Ovaj sistem ima i ekološki aspekt, na primjer: Brend KOMMERLING je prvi veliki proizvođač profila na svijetu koji koristi samo bezolovni PVC sa “zelenim” stabilizatorima na bazi kalcija i cinka u plastici prozora uz recikliranje materijal. Ovo korisniku KOMMERLING proizvoda daje sigurnost da se ponaša na ekološki prihvatljiv način.

Drugi servisi i alati

Vaša preuzimanja

Boje i dizajan