KÖMMERLING 88 MD

TEHNIČE SPECIFIKACIJE:

  • Ravan, smaknut dizajn sa uskim profilima za maksimalno svijetlo i veće dobitke od solarne energije.
  • Prikladno za pasivne kuće u skladu sa smjernicom WA-15/2 – vrijednost Uf = 0,95 W / (m²K).
  • Veliki spektar ostaklivanja do debljine 56 mm za upotrebu troslojnog stakla ili posebnog funkcionalnog stakla.
  • Pouzdan prijenos tereta visokih staklenih tegova do središnjeg ojačanja.
  • Visok komfor upotrebe i pouzdana funkcionalnost zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji.
  • Lako za održavanje, dugotrajno i robusno.
  • Klasična bijela boja, folirano u drvo dekoru, obične boje ili metalik boje, te Alu Clip & Alu Clip Pro opcije.
  • Svi plastični profili proizvedeni su u svježem materijalu isključivo sa stabilizatorom bez olova na bazi kalcijuma / cinka.
Kategorija:

Opis

To je premium prozor za novu eru: KÖMMERLING 88. Toplotna izolacija orijentisana prema budućim standardima, trendsetter u dizajnu, pionir u kvalitetu i sigurnosti. Zahvaljujući svojoj modularnosti i inovativnim tehnologijama nadogradnje, prelomno značajan u individualnosti.

KÖMMERLING 88 je 7-komorni MD – sistem visoke izolacije sa savremenom dubinom od 88 mm. Sistem već ostvaruje izuzetnu vrijednost Uf od 0,95 W / (m²K) u standardnoj opremi i samim tim i visoke energetske zahtjeve za pasivne kuće. Posebna stvar u vezi s tim: Za razliku od sličnih riješenja, ova vrijednost se postiže ojačanjem za maksimalne veličine elemenata i, naravno i za obojene profile.

Ali nova generacija profila nije samo energetski ubjedljiva, već i arhitektonski, gledamo u budućnost: Stabilna konstrukcija prihvata troslojno ostakljivanje ili najsavremenija funkcionalna stakla do 56 mm debljine. KÖMMERLING 88 omogućava velike površine prozora za atraktivan dizajn fasade u kombinaciji sa izvanrednim vrijednostima zvučne izolacije. Pored toga, za velike prozore, solarne dobitke – naročito tokom hladne sezone – dodatno smanjuju potrebu za energijom i time emisiju CO2.

Pored klasične bijele, sistem je dostupan u 88 dekorativnih folija – od drvo dekora do obične boje i metalne boje – folirano s vanjske strane i iznutra bijele boje ili folirano s obje strane te u Alu Clip opcijama sa aluminijskom oblogom.

Aluminijumska obloga AluClip kombinira elegantan aluminijumski dizajn u gotovo neograničenoj varijanti boja sa optimalnim izolacionim vrednostima najsavremenije plastike KÖMMERLING 88.  Aluminijumski materijal uvjerava u konstrukciju prozora svojom elegancijom, vremenskom otpornošću i jednostavnim načinom održavanja.

Sistem KÖMMERLING 88 AluClip kombinuje oba elementa za vas: Aluminij i plastika u savršenoj harmoniji. A to u gotovo neograničenoj raznolikosti boja aluminijumskih obloga na osnovu tehnike oplemenjena, kao što su eloksaža i plastifikacija.

Sistem se takođe smatra primjerom u ekološkom smislu:  Širom svijeta je marka KOMMERLING prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  isključivo prozorsku plastiku upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da djeluje na ekološko prihvatljiv način.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “KÖMMERLING 88 MD”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *