KÖMMERLING 76 MD Standard

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE:

  • Izvanredna toplotna izolacija u poređenju sa aluminijumskim prozorima – Uf vrijednost = 1,2 W / (m²K).
  • Dizajn ofset prozora ravnih linija sa aluminijumskim profilima spojenim u međusobni spoj.
  • Širok opseg ostakljenja do 50 mm za ugradnju trostrukog i posebnog funkcionalnog ostakljenja.
  • Vanjski izgled aluminijuma, unutra neutralno bijele boje.
  • Gotovo neograničen izbor boja aluminijumske obloge zahvaljujući tehnikama završne obrade poput eloksiranja i lakiranja u prahu.
  • Očuvanje resursa upotrebom samo minimalne količine aluminijuma.
  • Lako se čisti, izdržljiv i robustan.
  • Svi PVC-U profili proizvedeni su sa bezolovnim stabilizatorima na bazi kalcijuma i cinka.
Kategorija:

Opis

KÖMMERLING 76 MD vam nudi sve prednosti moderno dizajniranog prozora. MD sistem sa šest komora i dubinom od 76 mm impresionira modernim dizajnom i idealnim proporcijama profila. Ovaj sistem ispunjava na osnovu funkcije, fizičke građe, izolacije kao i zaštite okoliša i održavanje vrijednosti profila,prije svega, sve buduće zahtjeve . Konstrukcija KÖMMERLING 76 MD je tako inovativna da se u nju mogu ugraditi troslojna stakla ili funkcionalna stakla debljine 48mm. Zahvaljujući inteligentnim tehnikama učvrščivanja ugradnja od strane stručnjaka je brza,čista i bez velikog napora. Izmjena starih prozora novim modernim prozorima sa KÖMMERLING 76 MD je dakle čist posao.

Prozorski KÖMMERLING 76 AluClip pvc sistem sa alu oblogom koja se uklipsava, te kombinuje prednosti oba materijala u jednom građevinskom elementu. ALU obloga sa vanjske strane nudi skoro neograničenu mogućnost boja, unutra pvc profili garantuju mimimalne napore održavanja,stabilnost oblika kao i sigurnost funkcionisanja.

Sistem ispunjava sve zahtjeve nisko potrošačkih objekata – Uf vrijednost= 1,1 W/(m²K). U varijanti sa proEnergyTec, mogu se komore za ojačanje krila, kao i ramova napuniti pijenom- vrijednost Uf = 0,82 W / (m²K). Ovom tehnologijom, koja se kasnije lako može reciklirati, ostvaruju se najviše vrijednosti toplotne izolacije.

Sasvim individualno se opredijelite za oblik i boju. Opširan izbor profila- sa ravnim ili poluravnim ili dizajniranim krilom – kao i razne izvedbe površine nude vam mnogo mogućnosti. Sistem je isporučiv u bijeloj boji, folirano u drvo dekoru, običnim bojama ili metalik bojama – folirano samo sa vanjske strane, iznutra u bijeloj boji ili folirano s obje strane, te u Alu Clip opcijama sa aluminijskom oblogom. Uz to je KÖMMERLING 76 sa novom inovativnom tehnologijom površine proCoverTec dostupan u 22 boje.

Kao primjer je ovaj sistem i na ekološkom aspektu: Širom svijeta je marka KOMMERLING prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  isključivo u prozorsku plastiku upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da djeluje na ekološko prihvatljiv način.