KÖMMERLING 76 AD Standard

  • Izvanredna toplotna izolacija u poređenju sa aluminijumskim prozorima – Uf vrijednost = 1,1 W / (m²K).
  • Dizajn ofset prozora ravnih linija sa aluminijumskim profilima spojenim u međusobni spoj.
  • Širok opseg ostakljenja do 50 mm za ugradnju trostrukog i posebnog funkcionalnog ostakljenja.
  • Vanjski izgled aluminijuma, unutra neutralno bijele boje.
  • Gotovo neograničen izbor boja aluminijumske obloge zahvaljujući tehnikama završne obrade poput eloksiranja i lakiranja u prahu.
  • Očuvanje resursa upotrebom samo minimalne količine aluminijuma.
  • Lako se čisti, izdržljiv i robustan.
  • Svi PVC-U profili proizvedeni su sa bezolovnim stabilizatorima na bazi kalcijuma i cinka.
Kategorija: Oznake: ,

Opis

KÖMMERLING 76 AD

Ovaj PVC prozorski sistem nudi Vam sve prednosti modernih prozora. Sistem AD sa pet komora i dubinom od 76 mm privlači modernim dizajnom i savršenim proporcijama profila. Od funkcije, građevinske fizike i kvaliteta izolacije do zaštite okoliša i očuvanja vrijednosti ispunjava današnje, a naročito buduće zahtjeve. Konstrukcija KÖMMERLING 76 AD-a oblikovana je toliko inovativno da se mogu ugraditi moderna trostruka postakljenja ili specijalna namjenska stakla do 48 mm debljine. Zahvaljujući inteligentnim tehnikama učvrščivanja ugradnja od strane stručnjaka je brza, čista i bez velikog napora. Izmjena starih prozora novim modernim prozorima sa KÖMMERLING 76 AD je dakle čist posao.

Već kao standardno izvođenje, sistem ispunjava zahtjeve za kuće sa niskom potrošnjom energije – Uf vrijednost = 1,1 W/(m²K).
Inteligentna ukupna konstrukcija znatno povećava toplotnu i zvučnu izolaciju. Vi profitirate u pogledu boljeg kvaliteta života, ekonomičnosti i sigurnosti.

Sasvim individualno se opredijelite za oblik i boju. Opširan izbor profila sa ravnim ili poluravnim ili dizajniranim krilom – kao i razne izvedbe površine nude mnogo mogućnosti. Sistem je isporučiv u bijeloj boji, folirano u drvo dekoru, običnim bojama ili metalik bojama – folirano samo izvana, iznutra u bijeloj boji ili folirano s obje strane, te u Alu Clip opcijama sa aluminijskom oblogom. Uz to je KÖMMERLING 76 sa novom inovativnom tehnologijom površine proCoverTec dostupan u 22 boje.

Sistem je uzoran i u ekološkom pogledu: Kao prvi značajan proizvođač širom svijeta marka KÖMMERLING za  izrađivanje  profila pored recikliranih materijala u svježe PVC prozore ugrađuje isključivo bezolovni PVC sa zelenim stabilizatorima na bazi kalcijuma/cinka. To i korisniku KÖMMERLING proizvoda daje sigurnost da postupa u skladu zaštite okoliša.

Ukoliko želite znati više o Koemmerling PVC sistemima, pročitajte naš članak:

Kvalitet KÖMMERLING PVC sistema