You are currently viewing Historijat KÖMMERLING brenda

Historijat KÖMMERLING brenda

Historijat KÖMMERLING brenda počinje u 1897 godini kada je Karl Kömmerling osnovao Karl Kömmerling oHG. Snabdijevajuću industriju obuće u Pirmasensu opskrbljuje ljepilima poput pšeničnog glutena, trajnog ljepila ili celuloidnog ljepila. Sljedećih godina KÖMMERLING započinje vlastiti razvoj i proizvodnju ljepila.

KÖMMERLING, proizvođač prozorskih sistema, uživa izvanrednu reputaciju zbog svojih visokokvalitetnih proizvoda i naprednih tehnologija. U prvim godinama svoje duge istorije, kompanija KÖMMERLING proizvodila je ljepila i sintetičku gumu. 1957. 1957. godine započelo je sa proizvodnjom roleta, a 1967. godine sa proizvodnjom visokokvalitetnih PVC prozorskih sistema.

1949

KÖMMERLING proizvodi prvo kontaktno ljepilo na svijetu na bazi sintetičke gume. Ovaj pionirski razvoj revolucionira proizvodnju cipela u Evropi.

1954

Osnivanjem poslovnog područja „Tehnička ljepila“ i razvojem porodice proizvoda Körapox, KÖMMERLING postavlja prekretnicu za moderna konstruktivna ljepila.

1965

Razvojem asortimana Köratac, KÖMMERLING stvara evropsku osnovu za zavarivanje industrijskim rastvaračem.

1969

KÖMMERLING je prva kompanija u svijetu koja je predstavila sistem zaptivača bez polimera na bazi polisulfida (GD 116) za izolacijske sekundarne brtve od stakla.

1989

KÖMMERLING započinje s prodajom elastičnih ljepila na bazi poliuretana (Körapur) i polimera na kraju silana (Körapop).

1995

Kao jedan od prvih proizvođača ljepila i sustava brtvila, KÖMMERLING dobiva certifikat u skladu s međunarodno priznatim standardom upravljanja kvalitetom DIN ISO 9001.

2000

KÖMMERLING Chemische Fabrik GmbH preuzima ADCO Global Inc. u Chicagu / Illinois. ADCO sada ima sedam lokacija širom svijeta – u Americi, Evropi i Aziji – s više od 700 zaposlenih.

2003

KÖMMERLING preuzima sektor proizvoda od izolacijskog stakla od Chemetall-a, zajedno s proizvodnim pogonom u Langelsheimu, čime postaje vodeći svjetski proizvođač na području polisulfidnih brtvila.

2005

Certifikacija celokupnog sistema upravljanja u skladu sa DIN EN ISO 9001: 2000 (upravljanje kvalitetom), DIN EN ISO 14001: 2004 (upravljanje životnom sredinom) i OHSAS 18001 (upravljanje zaštitom zdravlja i bezbednošću).

2013

Royal Adhesives and Sealants postaju novi vlasnik ADCO Global. To znači da KÖMMERLING postaje član Kraljevske grupe za ljepila i brtvila i sada spada u deset svjetskih kompanija u industriji ljepila i brtvila.

KÖMMERLING je najbolji sistem u svojoj klasi. Jedinstveni, univerzalni sistem koji je dostupan u mnogo varijacija. Nudi potpuno nove mogućnosti dizajna. KÖMMERLING je danas postao sinonim kvalitete stolarije svugdje u svijetu pa tako i na našim prostorima. Sve o njegovom kvalitetu možete polgedati OVDJE.