PVC Prozori & Vrata – KÖMMERLING

KÖMMERLING – ECO friendly | Premium quality | Made in Germany

KÖMMERLING – više od prozora

PVC je danas najuspješniji materijal za konstrukciju prozora a udio na tržištu konstantno raste. Kod gradnje stanova udio je 60 %, a kod starogradnje se čak sedam od deset prozora sastoji od PVC-a.

KÖMMERLING nudi veliki broj prozorskih sistema, koji sa različitim veličinama okvira i krila, konstrukcijama prečki ispunjavaju sve želje. Unutrašnje prozorske daske, sigurnosne roletne i kapci za prozore, PVC-ploče za područje gradnje npr. ispune za vrata, fasadni sistemi i sistemi balkonskih i vrtnih ograda zaokružuju taj program.

Ekonomičnost, dizajn, funkcija, fizika izgradnje, zaštita okoline kao i odgovorna ophodnja sa resursima kod KÖMMERLING-a ispunjavaju najviše zahtjeve i uspješno se spajaju sa znanjem proizvođača prozora.

Sa povjerenjem, otvorenošću i transparentnošću, sa markom KÖMMERLING susrećemo se sa izazovima budućnosti i uvijek nanovo opravdavamo našu poziciju vodeće marke za PVC-prozorske profile.

Kupovinom KÖMMERLING prozora i vrata, štedite i energiju i novac, te smanjujete vaš učinak na okoliš. Isprobajte Kalkulator za izračun uštede novca i smanjenja CO2 učinka prilikom  zamjene Vaših starih prozora sa novim KÖMMERLING prozorima. U ponudi imamo tri vrste PVC profila u zavisnosti od dubine ugradnje:

 • Kommerling 88 MD
 • Kommerling 76 AD/MD
 • Kommerling 70 Classic

KÖMMERLING 88 Alu Clip
KÖMMERLING 88

To je premium prozor za novu eru: KÖMMERLING 88. Toplotna izolacija orijentisana prema budućim standardima, trendsetter u dizajnu, pionir u kvalitetu i sigurnosti. Zahvaljujući svojoj modularnosti i inovativnim tehnologijama nadogradnje, prelomno značajan u individualnosti.

KÖMMERLING 88 je 7-komorni MD – sistem visoke izolacije sa savremenom dubinom od 88 mm. Sistem već ostvaruje izuzetnu vrijednost Uf od 0,95 W / (m²K) u standardnoj opremi i samim tim i visoke energetske zahtjeve za pasivne kuće. Posebna stvar u vezi s tim: Za razliku od sličnih riješenja, ova vrijednost se postiže ojačanjem za maksimalne veličine elemenata i, naravno i za obojene profile.

Ali nova generacija profila nije samo energetski ubjedljiva, već i arhitektonski, gledamo u budućnost: Stabilna konstrukcija prihvata troslojno ostakljivanje ili najsavremenija funkcionalna stakla do 56 mm debljine. KÖMMERLING 88 omogućava velike površine prozora za atraktivan dizajn fasade u kombinaciji sa izvanrednim vrijednostima zvučne izolacije. Pored toga, za velike prozore, solarne dobitke – naročito tokom hladne sezone – dodatno smanjuju potrebu za energijom i time emisiju CO2.

Pored klasične bijele, sistem je dostupan u 88 dekorativnih folija – od drvo dekora do obične boje i metalne boje – folirano s vanjske strane i iznutra bijele boje ili folirano s obje strane te u Alu Clip opcijama sa aluminijskom oblogom.

Aluminijumska obloga AluClip kombinira elegantan aluminijumski dizajn u gotovo neograničenoj varijanti boja sa optimalnim izolacionim vrednostima najsavremenije plastike KÖMMERLING 88.  Aluminijumski materijal uvjerava u konstrukciju prozora svojom elegancijom, vremenskom otpornošću i jednostavnim načinom održavanja.

Sistem KÖMMERLING 88 AluClip kombinuje oba elementa za vas: Aluminij i plastika u savršenoj harmoniji. A to u gotovo neograničenoj raznolikosti boja aluminijumskih obloga na osnovu tehnike oplemenjena, kao što su eloksaža i plastifikacija.

Sistem se takođe smatra primjerom u ekološkom smislu:  Širom svijeta je marka KOMMERLING prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  isključivo prozorsku plastiku upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da djeluje na ekološko prihvatljiv način.

HIGHLIGHTS

 • Ravan, smaknut dizajn sa uskim profilima za maksimalno svijetlo i veće dobitke od solarne energije.
 • Prikladno za pasivne kuće u skladu sa smjernicom WA-15/2 – vrijednost Uf = 0,95 W / (m²K).
 • Veliki spektar ostaklivanja do debljine 56 mm za upotrebu troslojnog stakla ili posebnog funkcionalnog stakla.
 • Pouzdan prijenos tereta visokih staklenih tegova do središnjeg ojačanja.
 • Visok komfor upotrebe i pouzdana funkcionalnost zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji.
 • Lako za održavanje, dugotrajno i robusno.
 • Klasična bijela boja, folirano u drvo dekoru, obične boje ili metalik boje, te Alu Clip & Alu Clip Pro opcije.
 • Svi plastični profili proizvedeni su u svježem materijalu isključivo sa stabilizatorom bez olova na bazi kalcijuma / cinka.

KÖMMERLING 76 AD nudi Vam sve prednosti modernih prozora. Sistem AD sa pet komora i dubinom od 76 mm privlači modernim dizajnom i savršenim proporcijama profila. Od funkcije, građevinske fizike i kvaliteta izolacije do zaštite okoliša i očuvanja vrijednosti ispunjava današnje,a naročito buduće zahtjeve. Konstrukcija KÖMMERLING 76 AD-a oblikovana je toliko inovativno da se mogu ugraditi moderna trostruka postakljenja ili specijalna namjenska stakla do 48 mm debljine. Zahvaljujući inteligentnim tehnikama učvrščivanja ugradnja od strane stručnjaka je brza,čista i bez velikog napora. Izmjena starih prozora novim modernim prozorima sa KÖMMERLING 76 AD je dakle čist posao.

Već kao standardno izvođenje,sistem ispunjava zahtjeve za kuće sa niskom potrošnjom energije – Uf vrijednost = 1,1 W/(m²K).
. Inteligentna ukupna konstrukcija znatno povećava toplotnu i zvučnu izolaciju. Vi profitirate u pogledu boljeg kvaliteta života,ekonomičnosti i sigurnosti.

Sasvim individualno se opredijelite za oblik i boju. Opširan izbor profila- sa ravnim ili poluravnim ili dizajniranim krilom – kao i razne izvedbe površine nude mnogo mogućnosti. Sistem je isporučiv u bijeloj boji, folirano u drvo dekoru, običnim bojama ili metalik bojama – folirano samo izvana, iznutra u bijeloj boji ili folirano s obje strane, te u Alu Clip opcijama sa aluminijskom oblogom. Uz to je KÖMMERLING 76 sa novom inovativnom tehnologijom površine proCoverTec dostupan u 22 boje.

Sistem je uzoran i u ekološkom pogledu: Kao prvi značajan proizvođač širom svijeta marka KÖMMERLING za  izrađivanje  profila pored recikliranih materijala u svježe PVC prozore ugrađuje isključivo bezolovni PVC sa zelenim stabilizatorima na bazi kalcijuma/cinka. To i korisniku KÖMMERLING proizvoda daje sigurnost da postupa u skladu zaštite okoliša.


KÖMMERLING 76 MD
 vam nudi sve prednosti moderno dizajniranog prozora. MD sistem sa šest komora i dubinom od 76 mm impresionira modernim dizajnom i idealnim proporcijama profila. Ovaj sistem ispunjava na osnovu funkcije, fizičke građe, izolacije kao i zaštite okoliša i održavanje vrijednosti profila,prije svega, sve buduće zahtjeve . Konstrukcija KÖMMERLING 76 MD je tako inovativna da se u nju mogu ugraditi troslojna stakla ili funkcionalna stakla debljine 48mm. Zahvaljujući inteligentnim tehnikama učvrščivanja ugradnja od strane stručnjaka je brza,čista i bez velikog napora. Izmjena starih prozora novim modernim prozorima sa KÖMMERLING 76 MD je dakle čist posao.

Prozorski KÖMMERLING 76 AluClip pvc sistem sa alu oblogom koja se uklipsava, te kombinuje prednosti oba materijala u jednom građevinskom elementu. Alu obloga sa vanjske strane nudi skoro neograničenu mogućnost boja, unutra pvc profili garantuju mimimalne napore održavanja,stabilnost oblika kao i sigurnost funkcionisanja.

Sistem ispunjava sve zahtjeve nisko potrošačkih objekata – Uf vrijednost= 1,1 W/(m²K). U varijanti sa proEnergyTec, mogu se komore za ojačanje krila, kao i ramova napuniti pijenom- vrijednost Uf = 0,82 W / (m²K). Ovom tehnologijom, koja se kasnije lako može reciklirati, ostvaruju se najviše vrijednosti toplotne izolacije.

Sasvim individualno se opredijelite za oblik i boju. Opširan izbor profila- sa ravnim ili poluravnim ili dizajniranim krilom – kao i razne izvedbe površine nude vam mnogo mogućnosti. Sistem je isporučiv u bijeloj boji, folirano u drvo dekoru, običnim bojama ili metalik bojama – folirano samo sa vanjske strane, iznutra u bijeloj boji ili folirano s obje strane, te u Alu Clip opcijama sa aluminijskom oblogom. Uz to je KÖMMERLING 76 sa novom inovativnom tehnologijom površine proCoverTec dostupan u 22 boje.

Kao primjer je ovaj sistem i na ekološkom aspektu: Širom svijeta je marka KOMMERLING prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  isključivo u prozorsku plastiku upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da djeluje na ekološko prihvatljiv način.

KÖMMERLING 70

Prozori se ubrajaju u najzahtjevnije elemente gradnje u kući. Onii su mnogo više od sredstva. Oni fasadi daju život i povećavaju materijalnu vrijednost doma. Ubrajaju se u najprilgodljivije elemente gradnje prilikom uređivanja doma. Mi ćemo vas snadbijevati sa svime što vam treba za vaše individualne prozore: svaka moguća forma i dio prozora. Velika raznovrsnost boja. Prečke – koje su nalijepljene ili koje su postavljene iznutra, između izolacionog ostakljenja. Elegantne drške. Od standardnih preko posebnih ostakljenja do neprovidnih stakala, npr. za kupatila i ulazna vrata, gdje su nepoželjni pogledi unutra.

Dizajn
Pravolinijski ili zaobljeni, moderni dizajn prozora sa vitkom linijom profila. Sistemski su u ponudi i ravna i stilska krila za obje EuroFutur porodice.

Efikasnost
Stabilni presjek profila sa izvanrednom statikom za dug životni vijek prozora.

Toplinska izolacija
Pomoću integracije inovativnog čeličnog armiranja sistem je proširen na 6-komornu konstrukciju sa nadmoćnim osobinama toplotne izolacije. Za EF Elegance – Uf ≤ 1,2 W/(m2K).

Zvučna izolacija
Idealna kombinacija sa dvije razine dihtovanja krila i veliki raspon mogućnosti različitih debljina ostakljenja, pruža bogatu zvučnu izolaciju i do 47 dB , Klasa 5 (na ljestvici od 1 do 6, gdje je 6 specijalna klasa >50dB).

Sigurnost
U testovima na provalu profili sistema KÖMMERLING u kombinaciji sa odgovarajućim okovima i funkcionalnim ostakljenjima, pokazali su otpornost Klase 2.

Zaštita okoline
Reducirajući potrošnju energije i CO2-emisije, sa kalcij-cink stabilizatorima umjesto olova, upotrebom recikliranih materijala i uopštenom podobnošću za reciklažu – za KÖMMERLING, zaštita okoline je uvijek u prvom planu.

Sistemi ulaznih i kliznih vrata

Vrata su oduvijek bila nešto više od obične funkcije.
Kako se ljudima gleda u lice, tako se na kućama gleda u vrata. KÖMMERLING je opravdao svoja očekivanja sa EuroFutur sistemom. Vrata bi nas trebala štititi od vrućine, hladnoće, buke i provale. Fizikalni učinci gradnje dostižu jednu jačinu kao nikad ranije. Prilikom renoviranja vrata se ne obnavljaju samo zbog ljepšeg izgleda, već i zbog funkcionalnih razloga. Svaka ulazna vrata KÖMMERLING sistema donose jake prednosti sa sobom u kuću.

PremiDoor, pomično-klizna vrata od Kömmerling-a omogućavaju vam veoma velike otvore, kao npr. za područje vrta i terase, tako da ih fleksibilno možete uređivati. Prostorije za stanovanje se otvaraju prema vrtu, terase postaju prostorije za stanovanje.

PremiDoor od Kömmerling-a je premium proizvod. On osvaja svojom vitkom linijom, svojim beskonačnim karakterom i svojim tehničkim obilježjima: najbolje vrijednosti kod toplotne i zvučne izolacije, stabilnost i dihtovanje se takođe podrazumijevaju kao sigurna funkcija uz kvalitetan komfor usluge.

Različite varijante izvedbi i neobična veličine – sa veličinom krila do 3,0 m širine i 2,5 m visine – nude najbolje uvjete za vašu individualnu arhitekturu.

Lagano i tiho pomjeranje pomičnih elemenata je još jedno posebno obilježje PremiDoor-a, koja je razvijena na bazi savremenog sistema profila.

Roletne reguliraju na pouzdan način intenzitet svjetlosti u prostorijama, štita od nepoželjnih pogleda, hladnoće, vručine, buke, vjetra, kiše, grada, sunca. Sa roletnama se štedi energija koja je potrebna za zagrijavanje i klimatizaciju prostorija tako da osim što štedite doprinosite i zaštiti okoliša.

Spuštanjem roletni se sprječava prodiranje sunčevih zraka i time se na prirodan način bez klima uređaja postiže ugodna klima u prostoriji. Osim toga roletne u ljetnom periodu štite i namještaj od intenzivnih sunčevih zraka. U noćnim satima sa spuštenim roletnama se znatno smanjuju gubici toplote na prozorima, kod roletni sa aluminijskim lamelama koje u sebi sadržavaju dodatnu poliuretansku izolaciju gubici se smanjuju i do 25%.

Zbog zaštite svojine i privatnosti, roletne su neizostavne. Spuštene roletne pružaju osjećaj sigurnosti i bezbjednosti. Osim zaštite od pogleda one predstavljaju i dodatnu prepreku za provalnike.

Same lamele pri tome mogu biti ili od PVC-a ili od aluminija, što predstavlja dodatnu sigurnost. Ne treba posebno isticati da je lamele moguće dobiti u različitim bojama, dekorima ili eloksažama, kako bi se što bolje uklopile u izgled samog prozora, odnosno objekta. Vrhunske ALUMINIJSKE i PVC lamele za roletne su punjene poliuretanskom pjenom i imaju izuzetna izolacijska svojstva na sve klimatske uslove.

Obilježja:
• Može se pokriti i vanjska i unutrašnja strana
• Revizioni otvor prema dole
• Velika stabilnost pomoću spojenih uglova kutije
• Kišnica se pomoću kosine, sa nagibom prema vani, sigurno provodi napolje
• Brza i jednostavna montaža pomoću uklapanja
• Svi PVC-profili su umjesto olovom stabilizirani “greenline” kalcij-cink stabilizatorom, koji ne zagađuje okolinu

Detaljnije o profilima mozete procitati na  http://www.koemmerling.ba/

Besplatno mjerenje kao i savjetovanje kupaca kako da odaberu najbolje riješenje.

U foto galeriji pogledajte neke od naših projekata.