PVC & ALU

Zašto PVC prozori ?

Prozor povezuje vaše prostorije sa okolinom i razdvaja, propušta svjetlost u vašem domu, te štiti od vanjskih vremenskih utjecaja.
Materijal od kojega će prozor biti izrađen mora odgovoriti na niz zahjeva. Npr. treba imati estetski izgled, fleksibilnost boja da bi se lakše uklopili enterijer i eksterijer objekta, jednostavno održavanje, toplinsku i zvučnu izolaciju, protuprovalnu zaštitu, a kao najvažnije – postojanost i funkcionalnost prozora.
U tom pogledu PVC prozor će odgovoriti na sve zahtjeve. I pored vrhunskog estetskog izgleda te raznolikost boja, daje odličan rezultat u toplotnoj i zvučnoj izolaciji, ali i doprinosi uštedi toplinske energije.

Kupovinom KÖMMERLING prozora i vrata, štedite i energiju i novac, te smanjujete vaš učinak na okoliš. Isprobajte Kalkulator za izračun uštede novca i smanjenja CO2 učinka prilikom  zamjene Vaših starih prozora sa novim KÖMMERLING prozorima.

U ponudi imamo tri vrste PVC profila u zavisnosti od dubine ugradnje:

 • Kommerling 88 & 88 Plus !
 • Kommerling 76 AD/MD
 • Kommerling 70 Classic

Zašto ALU bravarija ?

Aluminijum je poslije željeza, najviše korišten metal na svijetu. Idealna kombinacija dobrih osobina kao što su LAGAN – ČVRST – POSTOJAN ga čini za razliku od drugih metala nezamjenjivim za veliki broj proizvoda. Zahvaljujući tim osobinama našao se u svim granama industrije. Tako i u gradnji AL bravarije i fasadnih stijena.
Za razliku od PVC-a, Aluminijum odgovara na pitanje statike svojom čvrstoćom i omogućava veće ostakljene ili otvarajuće površine. Najveću primjenu je našao na poslovnim objektima te zahtjevnim fasadnim površinama i stambenim zgradama.

Industrijski AL profili koje koristimo za izradu vrata i prozora su od renomiranog domaćeg proizvođača FEAL iz Širkog Brijega –  kompanije sa dugom tradicijom u preradi aluminijuma.

 • Prednost AL profila 
  Aluminijski konstrukcijski dijelovi se mogu kombinirati  sa staklom u različitim bojama po želji i potrebi kupaca, što znači da su mogućnosti izgleda i završne obrade velike.
 • Opcije ugradnje
  Prozori i vrata mogu biti izrađeni od standardnog profila i profila sa prekinutim termičkim mostom, po želji i potrebi kupca. Vrata i prozori od standardnog profila su podesni za unutrašnje pregrade poslovnih prostora, a vrata i prozori od profila s prekinutim termičkim mostom se najčešće koriste za stambene i poslovne prostore.
 • Garantiran kvalitet proizvoda
  Okovi koje ugrađujemo za ALU i PVC prozore i vrata su od renomiranih proizvođača WinkHausG-U, Stublina i GEZE – brendovi koji garantiraju kvalitet. Također, od aluminijskih profila moguće je napraviti klizne i harmonika prozore i vrata, te automatska klizna vrata za ulaze u trgovine, hotele. Sve proizvode je moguće naručiti u različitim bojama po RAL karti.

Besplatno mjerenje kao i savjetovanje kupaca kako da odaberu najbolje riješenje.